Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ- ΕΝΩΤΙΚΗΣ Σ.Κ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας τα τελευταία μνημονιακά χρόνια είναι γνωστή σε όλους μας. Οι πολιτικές της εξαθλίωσης, των χαρατσιών, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, των μειώσεων των μισθών και συντάξεων, η διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων και η ισοπέδωση των πάντων, οδηγούν τους εργαζόμενους σε απόγνωση, αφού βλέπουν ότι οι πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων διαλύουν τις ζωές μας.

            Σ’ αυτόν όλο τον κοινωνικό ορυμαγδό, το Σωματείο μας υπερασπίστηκε όλα τα εργασιακά θέματα (ΕΣΣΕ, Εσωτερικό Κανονισμό, Συμφωνία για το Προσωπικό Ασφαλείας, Groupama, κ.λ.π.), προβλήματα καθημερινότητας, με πολύ μεγάλη προσοχή και κυρίως με ευθύνη και σεβασμό στις ανάγκες των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι όλα τα μεγάλα θέματα αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, κρατώντας ψηλά την αξιοπρέπεια και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, με πιστή εφαρμογή των δημοκρατικών και καταστατικών διαδικασιών.

Σ’ αυτή λοιπόν τη δύσκολη περίοδο, οι Εργασιακές Σχέσεις στα Διυλιστήρια διατηρούνται  σε πολύ καλά επίπεδα. Το Σωματείο απέφυγε πολλούς σκοπέλους και παγίδες που μας στήσανε κατά την εφαρμογή των Μνημονιακών πολιτικών, κυβερνήσεις και εργοδοσία.

            Δυστυχώς όμως οι «συνήθεις ύποπτοι», η ηγεσία του ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά ύπουλα και επικίνδυνα το θεσμό του Σωματείου. Με την ανακοίνωσή τους στις 30/07/2014, προσπαθούν να διαλύσουν την Ενότητα του Σωματείου, στοχοποιώντας εργαζόμενους και εργασιακούς χώρους!!!, βάζοντας διλήμματα για τον Πανελλήνιο χαρακτήρα του Σωματείου που τόσα χρόνια παλέψαμε για να χτιστεί.

            Αλήθεια τι προτείνουν;;; Να διαλυθεί το Ενιαίο Σωματείο; Μήπως είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να μας διασπάσουν προτείνοντας το μοντέλο ξεχωριστών σωματείων (;!!!), όπως έγινε με την Ελληνική Χαλυβουργία του Μάνεση σε Ασπρόπυργο και Βόλο, με τα γνωστά αποτελέσματα ;;;

            Αλήθεια ποιον εξυπηρετούν αυτές οι διαλυτικές και επικίνδυνες λογικές ;;;

            Από πότε οι Δημοκρατικές διαδικασίες (που η ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ ουδέποτε  σεβάστηκε) αποτελούν «κόλαφο» για το ιστορικό Σωματείο μας, με «απρόβλεπτη κατάληξη» και «ενοχοποιούν» το προεδρείο;;; Από πότε μια απόφαση για διαπραγμάτευση και όχι απεργία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σημαίνει «έκαψαν κάθε πιθανότητα για κινητοποιήσεις»;!!! Από πότε και σε ποια δημοκρατική διαδικασία η ψήφος του κάθε συναδέλφου λογίζεται ως «συγχωροχάρτι» και όχι ως βασικό δημοκρατικό δικαίωμα; Επειδή δεν ταυτίζεται με τα δικά τους θέλω;;;

            Γιατί εκλεγμένα στελέχη και μέλος του Δ.Σ του ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ δεν ψήφισαν στην διαδικασία και παρότρυναν τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στην ψηφοφορία ;;;
           
            Μήπως οι ίδιοι εξυπηρετούν τα στενά παραταξιακά τους συμφέροντα ή τα σχέδια του εργοδότη, θέλοντας να δείξουν Καλή Διαγωγή ; !!!! Γιατί άραγε ;;;

            Έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ (τώρα ΣΚΕΕΠ) για αντίστοιχες πρακτικές σε βάρος του Σωματείου. Σήμερα επιβεβαιώνονται, βάζοντας ζητήματα διάλυσης του Ενιαίου Σωματείου, αλλά και κατά των οργάνων του, που δρομολόγησαν τις Δημοκρατικές Διαδικασίες που απορρέουν από το καταστατικό μας για μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, αλλά και την συγκεκριμένη ψηφοφορία που ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.(ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ-ΣΚΕΕΠ).

        Συνάδελφοι του ΣΚΕΕΠ-ΠΑΣΚΕ, είναι γνωστές στους εργαζόμενους οι τακτικές και ο ρόλος σας. Θυμόμαστε όλοι τον «βίο και την πολιτεία» σας, όταν είχατε την ευθύνη της Διοίκησης του Σωματείου. Θυμίζουμε, κατά την ομογενοποίηση των Συμβάσεων των  πρώην εταιρειών (ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΕΚΟ, ΕΛΔΑ), τα Μηνιαία Δέλτα, το άρθρο 14 στις ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), τις πολύ χαμηλές εντάξεις, τις γενικές αυξήσεις κάτω του  πληθωρισμού σε πολύ καλές και κερδοφόρες εποχές, τη δεύτερη ταχύτητα για τους νέους εργαζόμενους, τη διαφορετική ταχύτητα ένταξης σε παλαιούς πριν το 1993 6,5%, σε νέους μετά το 1993 1,3% στην Groupama, τις καταργήσεις και την απαξίωση του Νοσοκομειακού και Συνταξιοδοτικού προγράμματος και βέβαια είναι νωπές στη μνήμη μας, οι προτάσεις  και ο ρόλος σας στους αγώνες μας για την ΕΣΣΕ 2011 και μετά. Οι συνάδελφοι παλαιοί και νέοι δεν μπορούμε να τα λησμονήσουμε, γι’ αυτό η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε, είναι να συνέλθετε πριν είναι πολύ αργά για εσάς. Οι εργαζόμενοι σας έχουν πάρει είδηση, γνωρίζουν το ρόλο του καθενός μας και έτσι τοποθετούνται σε κάθε προσκλητήριο του Σωματείου.

             Αν δεν σας αρέσει και δεν σας εξυπηρετεί η βούλησή τους, τότε έχετε πρόβλημα !!!!

            Όσο για τις «προτάσεις» για παραιτήσεις και εκλογές (!!!), η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Στο καταστατικό μας προβλέπεται διαδικασία μέσω συλλογής υπογραφών για κατάθεση μομφής κατά του προεδρείου, για όσους θεωρούν πως υπάρχει αναντιστοιχία με τη βούληση των μελών. Κάτι που εσείς το 2009 όταν σχεδιάσατε την τότε αποστασία και  την ανατροπή του Προεδρείου, δεν δεχτήκατε το αίτημα για Γενική Συνέλευση, παρά τις υπογραφές 680 εργαζομένων. Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς την Δημοκρατία. Αυτή είναι η διαφορά μας.

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Τα τελευταία δύσκολα χρόνια, στηρίξατε το Σωματείο και αντιμετωπίσαμε μαζί υπεύθυνα και με αξιοσημείωτη προσοχή όλα τα σημαντικά θέματα που μας απασχόλησαν και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και το Σωματείο μας ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις των καιρών, με βάση και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο διαλυμένο Εργατικό Δίκαιο και στο βομβαρδισμένο εργασιακό περιβάλλον.

            Εμείς θα συνεχίσουμε το δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, που με τόσο κόπο και θυσίες κατακτήσαμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση  όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

            Δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε δίπλα σας, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Από εσάς ζητάμε να στηρίζετε το Σωματείο με την ενεργή συμμετοχή σας στις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας, ώσπου η πατρίδα μας να ξαναβρεί την χαμένη της ανεξαρτησία. Μέχρις ότου οι Έλληνες εργαζόμενοι ξανακερδίσουμε τις κλεμμένες μας ελπίδες για ζωή και αξιοπρέπεια.

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Κλείστε τα αυτιά σας, σ’ αυτούς που ψάχνοντας να βρούνε λόγο ύπαρξης, δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο το πιο σημαντικό μας όπλο,


ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου