Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ας μιλήσουμε λοιπόν για Αργεντινή…


Γεια μας.
Ας δούμε κάτι ενδιαφέρον. Η Αργεντινή που έχει εξωτερικό χρέος 138 δις δολάρια, εφαρμόζοντας μονομερή παύση πληρωμών (και χωρίς να της γίνει ΚΑΜΙΑ κατάσχεση ή να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι της ή να πάψουν οι αγελάδες της να παράγουν γάλα -όπως επικαλούνται τα παπαγαλάκια της πασοκοπολαν-νουδούλας) πέτυχε ΣΥΜΦΩΝΙΑ σύμφωνα με την οποία : “η κυβέρνηση της Αργεντινής έκλεισε οριστικά και το τελευταίο κομμάτι χρέους προς τους διεθνείς πιστωτές” και αυτό το μαθαίνουμε από τον οργανισμό Λαμπράκη-Ψυχάρη (βλέπε http://www.tovima.gr/world/article/?aid=600914).
Για να δούμε όμως και την συνέχεια του θέματος από άλλο απόσπασμα και αναφορά για το ίδιο θέμα. Το χρέος λοιπόν της Αργεντινής που έχει απομείνει ανέρχεται στα 137,61 δις δολάρια (βλέπε : http://www.kathimerini.gr/769429/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/symfwnia-petyxe-h-argentinh-gia-to-xreos-twn-97-dis-dol )

Αυτό το τελευταίο (: το υπόλοιπο του χρέους) “ξέχασε” να το αναφέρει η πηγή του Λαμπράκη-Ψυχάρη ενώ αντιστοίχως η πηγή του Αλαφούζου (: Καθημερινή) “ξέχασε” να αναφέρει το ΠΟΣΟΣΤΟ του 7% στο οποίο καταστάλαξε η αποπληρωμή του χρέους της Αργεντινής.

Αυτό λοιπόν που γίνεται σαφές είναι πως : ενόσω η Αργεντινή (όπως κι εμείς) είχε χρέη προς “θηρία” (όπως κι εμείς) εφαρμόζοντας τα αυτονόητα (: Εθνική Ανεξαρτησία) πέτυχε τα αναμενόμενα (: διαγραφή του χρέους).
Και όλα αυτά χωρίς να πέφτει κανένας ουρανός στο κεφάλι των κατοίκων και χωρίς οι αγελάδες να παύουν να παράγουν γάλα κλπ κλπ (γεια σου Δημήτρη Καζάκη).

Αυτό που θα πρέπει να παρατηρηθεί είναι πως τα χρέη της Αργεντινής ήσαν προς πιστωτές όπως “Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Λέσχης των Παρισίων, κατέχοντας 30% του αργεντίνικου χρέους και ακολουθεί η Ιαπωνία με 25%. Πιο μικροί ομολογιούχοι είναι η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Ελβετία”. Αυτά, σύμφωνα με τον οργανισμό του Μπόμπολα (: εφημερίδα Έθνος) “που … ξέχασε” να κάνει αναγωγές στο πόσα αποπληρώνονται επί ποιας αρχικά υπολειπόμενης οφειλής. Και μιλώ για το 7% των αρχικά … οφειλουμένων. (: βλέπε : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64014868).
Χμμμ, παντού και πάντα η Γερμανία, ως διεθνές όρνεο (για άλλη μια φορά μετά τους 2 παγκόσμιους πολέμους που κτηνωδώς διέλυσε τα πάντα).

Θα πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στο ότι : “Είχε προηγηθεί μομφή του ΔΝΤ που αμφισβητεί την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων της Αργεντινής” σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής. Μα μήπως εδώ, στην Πατρίδα μας, τα στατιστικά στοιχεία δεν έχουν γίνει, όχι λάστιχο, αλλά σφεντόνα ; Μήπως για αυτό τον λόγο και ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ασυλία ; (όπως θεωρεί η παρέα του και ο ίδιος).

Τέλος θα πρέπει να παρατηρηθούν και ορισμένες άλλες … λεπτομέρειες στις ανωτέρω δημοσιεύσεις, όπως φερ’ ειπείν το ότι το επιτόκιο θα πέσει στο μισό από ότι … εκτόκιζαν (: οι τοκογλύφοι) μέχρι σήμερα. Από το 7 κόμμα κάτι στο 4 παρά κάτι. Και αν πας να με προλάβεις λέγοντας μου Αδελφέ μου πως αυτό το επιτόκιο που έχει από εδώ και στο εξής η Αργεντινή το … πέτυχαν οι φερόμενοι ως κυβερνώντες, θα σου θυμίσω πως το Euribor του έτους δεν ξεπέρασε ποτέ το 0,62% το τελευταίο ενάμιση έτος ….

Υ.γ. Κύριε Σταθάκη του Σύριζα, εξακολουθείς να πιστεύεις πως το επαχθές χρέος της Χώρας μας δεν ξεπερνά το 5% ;

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου