Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ύποπτα παιχνίδια Χ.Θεοχάρη με την άμυνα - "Κλείνει" το Ναυπηγείο στο Νεώριο Σύρου με αίτηση κατάσχεσης


Ο γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης που γκρέμισε προεκλογικά το Χρηματιστήριο αυξάνοντας από μόνος του τη φορολογία στους ξένους επενδυτές, που στέλνει συνεχώς ραβασάκια στους πολίτες για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και του «κοινωνικού μερίσματος» τώρα έβαλε στο στόχαστρο του και τα Ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου.

Προχώρησε σε αίτηση κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων» τη στιγμή που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση έδωσαν κάποιες δουλειές στο Ναυπηγείο προκειμένου να το σώσουν και να συνεχίσουν να εργάζονται μερικές δεκάδες ανθρώπων. Μέσω του Πολεμικού Ναυτικού ανατέθηκε η επισκευή μίας πλωτής δεξαμενής για τη βάση της Σούδας, ενώ το Ναυπηγείο πήρε μερικές ακόμη δουλειές για την επισκευή 12 πλοίων που εξασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας για κάποιους μήνες.

Όλα αυτά έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Και τώρα έρχεται ο κ. Θεοχάρης, υπάλληλος της τρόικας, να καταδικάσει την επιχείρηση σε «λουκέτο». Τελικώς η κυβέρνηση τη θέλει; Να σώσει το Ναυπηγείο ή να το κλείσει; Ο κ. Θεοχάρης παίρνει αποφάσεις μόνος του στη λογική του «λογιστάκου» ή πίσω από αυτές κρύβονται συμφέροντα;

Παιχνίδια με την άμυνα της χώρας δεν γίνονται. Ας ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της. Και στο ενδεχόμενο των οφειλών, μια επιχείρηση μπορεί να τις ξεπληρώσει μόνο αν παραμείνει ανοιχτή. 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου