Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τέταρτη από το τέλος κατατάσσεται η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με το IMD


Τέταρτη από το τέλος κατατάσσεται η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την παγκόσμια επετηρίδα του IMD. Η χώρα μας έρχεται 57η ανάμεσα σε 60 χώρες, «πέφτοντας» τρεις θέσεις από πέρσι, λόγω υψηλής ανεργίας και χρέους.

«Χειρότερες» σε ανταγωνιστικότητα είναι η Αργεντινή, η Κροατία και η Βενεζουέλα, με την Ελλάδα να βρίσκεται μια θέση κάτω από τη Βουλγαρία.

Η παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας του IMD βασίζεται σε στοιχεία του 2013 και αποδίδει το πλήγμα στην ελληνική ανταγωνιστικότητα στην άσχημη εικόνα των δημοσιονομικών, τη στασιμότητα στην υλοποίηση πραγματικών επενδύσεων, καθώς και στο ρεκόρ ανεργίας για το 2013.

Η Ελλάδα, παρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου, όπως γράφει η «Καθημερινή», έχει μεταξύ των διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως πολύ άσχημη εικόνα. Σύμφωνα με έρευνα του IMD, μεταξύ 4.300 στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως για την εικόνα των 60 χωρών - οικονομιών που εξετάζονται, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 58η θέση, κάτω από τη Ρουμανία και πάνω από την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνει είναι μόλις 2,38 βαθμοί σε μία κλίμακα όπου το 0 είναι οι πλέον αρνητικές γνώμες και το 10 οι πλέον θετικές.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου