Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΚΕΔΑ :Από εδώ και στο εξής κάθε μέρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Σικάγο 1η Μάη 1886 – Ελλάδα 1η Μάη 2014


Ενάμιση περίπου αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενάμιση αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων της πατρίδας μας.

Το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια με αποδοχές, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα εργατικά δικαιώματα και συνολικά το Εργατικό Δίκαιο που απολαμβάναμε μέχρι και πριν από λίγα χρόνια δεν μας χαρίστηκαν.

Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακρά και δύσκολη διαδρομή του εργατικού κινήματος της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με την εφαρμογή των μνημονίων, υπήρξε πλήρης ανατροπή των ήδη κεκτημένων εργασιακών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

Και συν τοις άλλοις με τις πολιτικές τους οδήγησαν τον υπερήφανο ελληνικό λαό στην ανεργία, στην φτώχεια, στην αβεβαιότητα και εδραίωσαν πλήρως την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, αφήνοντας τους Έλληνες πολίτες στην μοίρα τους.

Όμως, οι νεοφιλελεύθεροι εκβιασμοί των ελληνικών κυβερνήσεων μαζί με τις απάνθρωπες και βάρβαρες απαιτήσεις της Τρόικας και του ΔΝΤ θα πρέπει επιτέλους να αποκρουστούν και να ανατραπούν.

Το γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

Φτάνει να το πιστέψουμε.

Φτάνει από εδώ και στο εξής να κάνουμε την κάθε μέρα μας ημέρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Να δημιουργήσουμε την κάθε μέρα μας ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις θυσίες των χιλιάδων εργαζομένων.

Να αισθανθούμε μέσα μας να μας καθοδηγούν οι αμέτρητοι αγωνιστές που έπεσαν στο καθήκον του αγώνα για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οφείλουμε τώρα εμείς να πρωτοστατήσουμε ξανά, όπως πρωτοστάτησαν οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι αγωνιστές για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, ιδρύοντας τα πρώτα συνδικάτα μας.

Ίδρυσαν τα δικά μας εργαλεία αυτοοργάνωσης για ενότητα, στήριξη, αλληλεγγύη και δημιουργία αστείρευτης πηγής δύναμης για όλους τους εργαζομένους.

Όπως τα κατάφεραν αυτοί οφείλουμε τώρα να τα καταφέρουμε και εμείς.

Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, νέε του Θριασίου Πεδίου χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να κάνουμε την κάθε μέρα μας ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Έλα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να τερματίσουμε τις θυσίες στις πλάτες  των εργαζομένων της πατρίδας μας.

Αποτελεί πλέον κοινωνική ευθύνη για όλους μας η ενεργή συμμετοχή μας.

Η άποψη ότι το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πληρεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να οδηγήσει την εργατική τάξη σε νίκες, είναι αέρας στα πανιά των ντόπιων και εγχώριων οικονομικών και κυβερνητικών  συμφερόντων.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η συμμετοχή όλων μας θα  κάνει το εργατικό κίνημα πολύ καλύτερο, πιο αξιόπιστο, δυναμικότερο, μαζικότερο και υπολογίσιμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της τάξης μας.

Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ μας.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την ιδεολογία της ανοχής των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Η κοινωνία το απαιτεί.

Η σημερινή εποχή το προστάζει.

Οι συνάδελφοι αγωνιστές μας έχουν δείξει τον δρόμο.

Πάμε όλοι μαζί, λοιπόν, να διαμορφώσουμε την ενότητα και την δυναμική της εργατικής τάξης.

Να χαράξουμε κοινή πορεία αντίστασης και ανατροπής στις πολιτικές των νεοφιλελεύθερων μάγων.

Μόνο αν δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό, ειρηνικό, εργατικό οδοστρωτήρα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στον ολικό μετασχηματισμό των κοινωνικών θεσμών και θα αποτελέσουν την συνθήκη εγγύησης μια ελεύθερης και πιο δίκαιης κοινωνίας.

Μια κοινωνίας που θα είναι το πολύτιμο εργαλείο στην χάραξη οικονομικών  κοινωνικών και αναπτυξιακών πολιτικών, που θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Έλα στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

Έλα να γίνεις μέλος στα εργατικά κλαδικά σωματεία.

Έλα να κάνουμε από εδώ και στο εξής την κάθε ημέρα, ημέρα γιορτής, ημέρα αγώνα, ημέρα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Η 1η Μάη δεν είναι Αργία, είναι Απεργία.

Απεργούμε, Δίνουμε βροντερό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων  την Πέμπτη 1η Μάη στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!!!!!

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ

 ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου