Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Άσχημες οι εργασιακές συνθήκες για τους Έλληνες εργαζομένους


Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα βλέπει το 88% των Ελλήνων, τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρέασε την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα μετην έρευνα, το 82% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα είναι "κακές" (43% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 16% θεωρεί ότι είναι «καλές» (53% στην ΕΕ). Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες στη χώρα τους καταγράφονται στους Ούγγρους (79%), στους Ισπανούς (76%) και στους Ιταλούς (73%).

Στο ερώτημα «πιστεύετε πως τα τελευταία 5 χρόνια οι συνθήκες εργασίας στη χώρα σας έχουν χειροτερέψει;» θετικά απαντά το 88% των Ελλήνων (57% στην ΕΕ), ενώ το 8% απαντά ότι οι συνθήκες εργασίας έχουν παραμείνει ίδιες (27% στην ΕΕ). Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά επιδείνωσης στις συνθήκες εργασίας στη χώρα τους καταγράφουν οι Ισπανοί (86%), οι Ιταλοί (85%), οι Σλοβένοι (84%) και οι Πορτογάλοι (78%).

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου λιγότεροι από τους μισούς εργαζομένους δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένοι από τις σημερινές εργασιακές συνθήκες στη χώρα σας;», αρνητικά απαντά το 62% των Ελλήνων (23% στην ΕΕ) και θετικά το 38% (77% στην ΕΕ). Μετά τους Έλληνες το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης καταγράφεται από τους Ισπανούς (53%).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου