Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Προκήρυξη για το χτύπημα στην ΤτΕ


Την ευθύνη για το χτύπημα με παγιδευμένο όχημα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, επί της οδού Αμερικής, τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου, ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Indymedia.

Tην επίθεση την αφιερώνουν στον Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή στη Δάφνη. Στο 27σέλιδο κείμενό τους αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή αποτέλεσε «χτύπημα-απάντηση στην επιστροφή των αγορών».

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου, «η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO). Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα, πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει». 

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η ημέρα της επίθεσης ήταν επιλεγμένη, διότι «σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές προς αναζήτηση του πρώτου μακροπρόθεσμου δανείου μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ την επομένη 11 Απρίλη, η αρχηγός του ισχυρότερου ευρωπαϊκού κράτους, πρωταγωνίστρια της επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη και από τους ιδανικότερους εκφραστές των συμφερόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ, η αρχιτρομοκράτισσα Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατέφθανε στην Ελλάδα για την πολιτική και οικονομική κεφαλαιοποίηση της “ελληνικής επιτυχίας”».

Επιπλέον, εκτενής αναφορά γίνεται στους ανέργους και στους πολίτες που ζουν στο όριο της φτώχειας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αυτούς που δεν αφορά αυτή η “σωτηρία” και που, αντιθέτως, πλήρωσαν και πληρώνουν με αίμα τη σωτηρία του συστήματος από την κρίση, είναι η πλειοψηφία του λαού. Είναι τα 5 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Είναι τα 2,5 εκατομμύρια που ζουν στην απόλυτη ανέχεια. Είναι τα 700.000 φτωχά παιδιά που δεν έχουν τα βασικά, αυτά που υποσιτίζονται, που κρυώνουν, που λιποθυμούν, που καταλήγουν σε ιδρύματα για ένα πιάτο φαΐ. Είναι αυτοί που αρρωσταίνουν, αυτοί που τρελαίνονται. Αυτοί που χάνουν το σπίτι τους για χρέη στις τράπεζες και το κράτος, αυτοί που ζουν χωρίς ρεύμα, αυτοί που στερούνται τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Είναι οι 4.000 άνθρωποι που αυτοκτόνησαν γιατί καταστράφηκαν οικονομικά. Είναι οι χιλιάδες άστεγοι, αυτοί που κυνηγούν τα συσσίτια, αυτοί που τρέφονται από τα σκουπίδια, αυτοί που αργοπεθαίνουν στο περιθώριο. Είναι όλοι αυτοί οι κολασμένοι που χρεοκόπησαν οικονομικά και κοινωνικά, που πληρώνουν με τη ζωή τους και με τη ζωή των παιδιών τους τη “σωτηρία της χώρας”».

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» που αναρτήθηκε στο Indymedia:

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου