Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κάτω από τα 93 δολάρια έκλεισε το αργό


Σε χαμηλό έξι εβδομάδων "προσγειώθηκε" η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, υποχωρώντας κάτω από τα 93 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξε ότι υποχώρησαν για έκτη συνεχή εβδομάδα, αλλά λιγότερο του αναμενόμενου -και ότι τα αποθέματα βενζίνης και τα διυλισμένα αποθέματα σημείωσαν σημαντική άνοδο.

Παρ΄ολ΄ αυτά, τα νέα της ισχυρής αύξησης της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ το Δεκέμβριο ενίσχυσαν τις προσδοκίες για την ενεργειακή ζήτηση, ενώ οι ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων στη Λιβύη απειλούν το ενδεχόμενο ανάκαμψης της παραγωγής πετρελαίου του έθνους.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 1,34 δολάρια ή 1,4% για να κλείσει στα 92,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. 

ΗΠΑ: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού 

Υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, με την πτώση να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια στα 357,9 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτίμησης για πτώση κατά 600.000 βαρέλια σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατ. βαρέλια στα 227 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει μικρότερη άνοδο κατά 2 εκατ. βαρέλια. 

Τέλος, τα διυλισμένα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια στα 125 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. 

Η παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων υποχώρησε 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 92,3%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου