Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΗΣΗ ΣΥΝ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο επιτίθεται για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους .
Τον Ιούλη του 2014 κατά τη διάρκεια απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ , σχετικά με την πώληση της εταιρείας σε ιδιώτες, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση τους .
Στις 18 Δεκέμβρη ο συνάδελφος Νίκος Φωτόπουλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. κλήθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ειδικότερα για «Διέγερση σε πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος», επειδή σε συνεντεύξεις του καλούσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να αντισταθούν στην αντισυνταγματική απόφαση της επιστράτευσης τους .
Αναρωτιόμαστε λοιπόν πόσο τυχαίο ήταν ότι κλήθηκε πέντε μήνες μετά αφού είχε σκίσει το χαρτί επίταξης και συγκεκριμένα αμέσως μετά τις καταγγελίες του ενάντια στην κυβερνητική εκπρόσωπο, κα Βούλτεψη, για ψευδή δήλωση στοιχείων της για το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων της οικίας της, με αποτέλεσμα να πληρώνει μειωμένο χαράτσι-ΕΝΦΙΑ και δημοτικούς φόρους .
Πόσες ακόμα προσπάθειες θα κάνει η συγκυβέρνηση για να φιμώσει τις φωνές των εργαζομένων με τις επιτάξεις απεργών και επιβολή lock out, τη ψήφιση νομοσχεδίων και τροπολογιών - κυριολεκτικά «εν τω μέσω της νυκτός » - που καταργούν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων .
Πόσες ακόμα προσπάθειες θα κάνει για να κλείσει το στόμα σε όσους δεν συμφωνούν μαζί της ξεπουλώντας στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, μειώνοντας δραματικά μισθούς και συντάξεις, αναγκάζοντας το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οδηγώντας ένα ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση .

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει αυτή την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στον συνάδελφο Νίκο Φωτόπουλο.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους ενέργειες . 


ΠΗΓΗ:poenergias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου