Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Σήμερα  ο νους και η καρδιά μας βρίσκονται εκεί, στο Πολυτεχνείο, μαζί με την νεολαία και ολόκληρο τον ελληνικό λαό τιμώντας την εξέγερση κατά της Χούντας. Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που αντηχούσε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, εκφράζει πιο πολύ από ποτέ τις σημερινές κοινωνικές ανάγκες κάθε συνανθρώπου μας.

H ακραία νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που ασκείται από μια τυχάρπαστη συγκυβέρνηση, απόλυτη μαριονέτα στα χέρια των δανειστών, έχει καταφέρει με πρωτοφανή απάνθρωπα αντιλαϊκά μέτρα να οδηγήσει το λαό στην απόλυτη φτωχοποίηση. Οι υποσχέσεις για έξοδο από την τεχνητή οικονομική κρίση αντηχούν στα αυτιά του κάθε υγιή πολίτη σαν κακόγουστο αστείο ενώ είναι προφανές ότι αντί για κατάργηση των μνημονίων, έχουμε απλώς την μετονομασία τους σε κάτι πιο εύηχο αλλά εξίσου  δραματικά επώδυνο.

Οι εργασιακές σχέσεις δέχονται ανελέητη επίθεση, στοχοποιώντας οτιδήποτε χτίστηκε με αγώνες και χάριζε μια κάποια αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο. Με μοναδική μαεστρία οι δοσίλογοι των Βρυξελλών, συνεπικουρούμενοι από τα αδηφάγα ΜΜΕ, κατάφεραν να στρέψουν τις κοινωνικές ομάδες την μία εναντίον της άλλης με ασύστολα ψεύδη και ανυπόστα δημοσιεύματα. Αποτέλεσμα είναι η εγκαθίδρυση ενός εργασιακού μεσαίωνα όπου η έννοια "εργασιακό δικαιώμα" φαντάζει μακρινή ανάμνηση μιας άλλης εποχής.

Έχουμε όλοι μας χρέος και ευθύνη να αντιμετωπίσουμε την σημερινή οικονομική Δικτατορία των Δανειστών με το ίδιο θάρρος και παρρησία που αντιμετώπισε μια χούφτα φοιτητών την Χούντα των Συνταγματαρχών. Τα συνθήματα του τότε θα πρέπει να γίνουν φωτεινός φάρος του σήμερα και να αφυπνήσουν την κοινωνία οδηγώντας τους πολίτες μιας υπνωτισμένης χώρας στην εξέγερση και στους κοινωνικούς αγώνες για αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου