Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Οι ΗΠΑ «έχασαν» εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Αφγανιστάν – μπάχαλο ή τζιχαδοποιήθηκαν;

Οι ΗΠΑ «έχασαν» εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Αφγανιστάν – μπάχαλο ή τζιχαδοποιήθηκαν;
Σε μία Αναφορά «Μόνο Για Επίσημη Χρήση – FOUO» (που αν δεν είχε διαρρεύσει θα μπορούσε η αμερικανική κυβέρνηση να αρνηθεί να την δώσει σε αίτημα Ελευθερίας Πληροφοριών FOIA), ο Γενικός Επιθεωρητής του αμερικανικού Πενταγώνου αναφέρει ότι εξοπλισμός και προμήθειες που αξίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια … απλώς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται. Είτε οι ΗΠΑ είναι ένα απίστευτο μπάχαλο είτε σκόπιμα αυτός ο εξοπλισμός «χάθηκε» για να δωθεί σε τζιχαντιστές και άλλα τσιράκια των δυτικών ολιγαρχών και συμφερόντων που λειτουργούν μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Πιθανόν οι ΗΠΑ να τροφοδότησαν τρομοκρατικές ομάδες και ακραίους ισλαμιστές και νεοναζί (της Ουκρανίας) με αυτό τον τρόπο, δηλαδή «στήνοντας» απώλεια οπλικών και άλλων συστημάτων στο Αφγανιστάν. Φυσικά, Αμερικανοί αξιωματικοί και στρατιώτες μπορεί κάποια από αυτά να τα «απαλλοτρίωσαν» για να τα «απελευθερώσουν» στη μαύρη αγορά … με το αζημίωτο βέβαια.

Ο Γενικός Επιθεωρητής, μεταξύ άλλων, γράφει «Από το 2010 έκλεισαν 309 προκεχωρημένες βάσεις στο Αφγανιστάν και μόνο ένα τμήμα των απολεσθέντων έχει εντοπιστεί. Για παράδειγμα, μεταξύ 2006 και 2010 υπήρχαν 174.247 αντικείμενα καταγεγραμμένα ως απολεσθέντα με αξία $429,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι τον Μάιο του 2014 μόνο τα 40.690 (23%) αξίας $191,1 εκατομμυρίων δολαρίων (44%) εντοπίστηκαν».
Ένα σημαντικό σημείο αναφέρεται σε «Αυξημένο Κίνδυνο να μην Ανακτηθεί Ευαίσθητος Εξοπλισμός». Ειδικότερα, ο Γενικός Επιθεωρητής υπογραμμίζει ότι χιλιάδες αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων συσκευών κρυπτογράφησης, ασυρμάτους και οπλικά συστήματα βρίσκονταν σε χώρους των ομάδων αναδιανομής RPAT (Redistribution Property Assistance Team). Αξιωματικοί ασφαλείας φέρονται να ανέφεραν ότι κάθε μέρα που περνάει μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να βρεθεί χαμένος εξοπλισμός.

Αναφέρεται επίσης ότι κανένας δεν βρέθηκε υπεύθυνος για την απώλεια των περιουσιακών στοιχείων και για την μη έγκαιρη αναφορά των απωλειών!
Φαντάζεστε ένα ίχνος αυτών να είχε συμβεί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Τι θα είχε γραφεί και ακουστεί για την «ελληνική ανοργανωσιά»; Αλλά πώς είναι δυνατόν να γίνεται τέτοιο «μπάχαλο» για τόσο χρόνο και σε τέτοια έκταση με τόση αξία εξοπλισμού, κανένας να μην το αναφέρει και κανένας να μην βρεθεί υπεύθυνος για τίποτα;

Μετά είσαι συνομωσιολόγος αν πεις ότι αυτά είναι πολύ βολικά για την αμερικανική κυβέρνηση για να εξοπλίσει με τα «χαμένα» όπλα όλα τα «χαμένα κορμιά» των ισλαμοφασιστών, ουκρανοφασιστών, κοσοβοφασιστών κλπ.


ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου