Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

 


             Εδώ και αρκετούς μήνες εξελίσσεται μια αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων ΕΝΙΑΙΑΣ και ΣΚΕΕΠ (ΠΑΣΚΕ) σχετικά με την λειτουργία της ΕΥΑΕ ΒΕΕ. Το αντικείμενο της αντιπαράθεσης δεν έχει σαν περιεχόμενο το πως η επιτροπή, με τη στήριξη του Σωματείου, θα ανταποκριθεί καλύτερα στο σοβαρό ρόλο που έχει αναλάβει ώστε να συμβάλλει στην προώθηση μέτρων για την προστασία, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στις ΒΕΕ. Περιστρέφεται γύρω από παραταξιακές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν εδώ και καιρό.

            Αφορμή στάθηκε η απαράδεκτη δήλωση του προέδρου του ΠΣΕΕΠ στην Περιφερειακή Συνέλευση ΒΕΑ στις 17/7/2014, ότι με την ανοχή της επιτροπής και του συντονιστή της ΕΥΑΕ ΒΕΕ, υπογράφουν άδειες εργολαβικοί συνάδελφοι.

            Ο συντονιστής απάντησε στην δήλωση του προέδρου, όχι με προσωπική ή παραταξιακή ανακοίνωση, αλλά με ανακοίνωση της ΕΥΑΕ ΒΕΕ στις 23/07/2014, η οποία έφερε την υπογραφή των συναδέλφων μελών της επιτροπής και του εκπροσώπου μας, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για να συνταχθεί και να συμφωνηθεί το περιεχόμενο της.

            Η αλήθεια είναι (για τη δήλωση του Προέδρου του σωματείου) ότι στην πρώτη συνάντηση του Συμβούλιου Ασφαλείας ΕΥΑΕ –Εταιρίας, τέθηκε το ζήτημα από την Επιτροπή γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα πρακτικά της συνάντησης. Μάλιστα ο εκπρόσωπος μας στην επιτροπή, απάντησε αμέσως στον πρόεδρο του Σωματείου ότι δεν είναι αλήθεια τα όσα υποστήριξε.

            Την 1η Οκτώβρη συνεδρίασε η Επιτροπή και τέθηκε από τον συνάδελφο Γιαννίκο εκπρόσωπο της ΕΝΙΑΙΑΣ πρόταση μομφής προς το Συντονιστή της Επιτροπής, Γεννιτσαρίδη Μάκη.

            Ο εκπρόσωπος μας στην ΕΥΑΕ ΒΕΕ, έκανε κριτική για τη στάση του Συντονιστή της Επιτροπής στο θέμα της έκδοσης της ανακοίνωσης, τόνισε βέβαια ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

            Η δουλειά στην Επιτροπή πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και όχι υπόθεση προσωπική. Πρέπει να λειτουργεί βάσει των σκοπών της, δηλαδή την υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων σε δουλειά με ασφαλείς συνθήκες.


           Η στάση μας, να ψηφίσουμε λευκό στην πρόταση μομφής, έχει να κάνει με το ότι σήμερα χρειάζεται να ασχοληθούμε με τα ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής και να μην μπούμε στην αντιπαράθεση ΕΝΙΑΙΑΣ – ΣΚΕΕΠ (ΠΑΣΚΕ) για την καρέκλα. Αυτή η αντιπαράθεση αποπροσανατολίζει από τα καθήκοντά της την Επιτροπή. Τονίσαμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις ωφελούν την διοίκηση. Η ΕΥΑΕ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν πεδίο αντιπαράθεσης για προσωπικούς και παραταξιακούς λόγους, την ώρα που υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, ανασφαλείς συνθήκες δουλείας.

             Όσο για το ποιος είναι «Πόντιος Πιλάτος», προτείνουμε στους εργαζόμενους να ανατρέξουν στα πρακτικά του ΔΣ στις 28/02/2014 όταν η ΣΚΕΕΠ (ΠΑΣΚΕ) ψήφισε ΛΕΥΚΟ στην πρόταση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για την ΕΣΣΕ και του ΔΣ στις 24/6/2014 όταν ψήφισε ΚΑΤΑ στην πρόταση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για τις αλλαγές στο οργανόγραμμα.

             Για αυτή μας τη στάση, στάση ευθύνης προς τους εργαζόμενους, νόμιζε η ΣΚΕΕΠ (ΠΑΣΚΕ), γνωστή στους εργαζόμενους για το ρόλο της ως εκπροσώπου της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, πως είναι ευκαιρία να μας λασπολογήσει (με κουκούλα ή χωρίς), να μας διαβάλλει, για να χάσουν οι εργαζόμενοι την εμπιστοσύνη τους στο ταξικό κίνημα και στις δυνάμεις του.

            Το ταξικό κίνημα και τα στελέχη του δεν μπορεί να τα λερώσουν τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

             Εμείς αναφορά δίνουμε στους εργαζόμενους, μαζί θα παλεύουμε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, όπως και κάνουμε μέχρι σήμερα.


Θα συνεχίσουμε και στο χώρο του διυλιστηρίου για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου