Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ANAKOINΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

                                               
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ζήσαμε πλέον εν έτει 2014 πράξεις "Ζαγοριανάκου" που μεγαλούργησε κατά την επταετή διακυβέρνηση των Συνταγματαρχών.

Ο Νόμος θεωρώντας τον θεσμό της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας απαραίτητο λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας των θεμάτων που επεξεργάζεται στους χώρους εργασίας, τον κατατάσσει σε ξεχωριστή λειτουργία από τα Σωματεία, με ξεχωριστές εκλογές μέσα από ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και ορίζει για τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, απευθείας συζήτηση και διαβούλευση με τον Εργοδότη, σε περιοδική βάση.

Πριν λίγο καιρό – συγκεκριμένα τον Μάιο – πραγματοποιήθηκε αυτή η εκλογική διαδικασία σε όλες τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, όπου για την ΕΥΑΕ ΒΕΕ οι εργαζόμενοι επέλεξαν 4 συναδέλφους από τους οποίους όπως είθισται ο πρώτος σε ψήφους ανέλαβε τον ρόλο του Συντονιστή.
Το έργο της Επιτροπής σε αυτούς τους μήνες ήταν παραγωγικό, αντιμετώπισε χρόνια θέματα, έδωσε λύσεις και προγραμμάτιζε μία διαρκή αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται στην αρμοδιότητα του Οργάνου.

Έγινε όμως εν τέλει το "τραγικό λάθος" από τον Συντονιστή της Επιτροπής ΥΑΕ ΒΕΕ!!!! να απαντήσει με ανακοίνωση στις 23.07.14, στην ωμή παρέμβαση του "επιτελάρχη" των ΕΛΠΕ και Προέδρου του ΠΣΕΕΠ που τον κατηγόρησε δημόσια ψευδώς σε Γενική Συνέλευση.

Έκτοτε ο "επιτελάρχης" όπου και όποτε αναφερόταν σε αυτό το θέμα έλεγε ".. εγώ αυτόν θα τον ξηλώσω.. " όπως και έγινε αφού τα εκτελεστικά του όργανα στην Επιτροπή που υποστηρίχτηκαν από την παράταξη του έκαναν το χρέος τους. Άσκησαν μομφή κατά της λειτουργίας του Συντονιστή ΕΑΥΕ ΒΕΕ και με σύμμαχο την στάση του στηριχθέντος από το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ως "Πόντιου Πιλάτου" που ψήφισε λευκό στην μομφή, εκκαθάρισαν απ΄ τη θέση του Συντονιστή τον έως σήμερα συνάδελφο που την κατείχε και ανέλαβε ο εκλεκτός του "επιτελάρχη".

Τα ερωτήματα πολλά και αμείλικτα :

·         Τι στο έως σήμερα έργο της νέας  ΕΥΑΕ ΒΕΕ δεν ήταν σωστό ;
·         Τι έκανε ο "εκλεκτός" που ανέλαβε τώρα όταν ήταν συντονιστής στην προηγούμενη ΕΥΑΕ ; ποιος ήταν ο ρόλος του στο θέμα της U32 που τελικά όλοι γνωρίζουν την εξέλιξη αυτού του θέματος ;
·         Που οδηγούνται οι εργαζόμενοι ;
·         Αυτές οι πρακτικές του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" θα είναι ανεκτές πλέον από τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ ;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απαντήστε στα ερωτήματα και αποφασίστε για το αύριο όλων μας όταν έρθει η ώρα και δώστε ένα ΤΕΛΟΣ στην σήψη και παρακμή.


ΣΚΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου