Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο TAP έλαβε άδεια Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) από τη ΡΑΕ


Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε στην εταιρεία Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η άδεια, που χορηγήθηκε από την αρμόδια αρχή στις 05/09/2014, αφορά στο ελληνικό τμήμα του έργου και έχει διάρκεια 50 έτη.
Η άδεια ΑΣΦΑ δίνει στον TAP την απαραίτητη έγκριση για δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού, όπως είναι η εγκατάσταση του αγωγού, των σταθμών συμπίεσης και μέτρησης, των σταθμών βαλβιδοστασίου καθώς και λοιπού εξοπλισμού.
Σημειώνεται ότι ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο αγωγός, μήκους περίπου 870 χλμ., θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία. Στον ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (16%), Total (10%), E.ON (9%) και Axpo (5%).


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου