Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"Τυφλή" υποταγή της ΕΕ στην Ουάσιγκτον - Ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Aποφσισμένη να υπακούσει στις εντολές της Ουάσιγκτον αγνοώντας τα δικά της συμφέροντα (γιατί άραγε;) φαίνεται η ΕΕ. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις της Κομισιόν σχετικά με τις νέες  κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών και διάδοχος της Κάθριν Άστον, Φεντερίκα Μογκερίνι.Πρόκειται για ένα νέο κύκλο βάση του οποίοιου η ΕΕ θα χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο ικανοποιώντας τα νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την κυρία Μογκερίνι, η οποία είναι η επόμενη επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης η Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει την οριστικοποιημένη πρόταση για το πακέτο μέχρι αύριο και η απόφαση θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή.

Η ίδια πρόσθεσε πως η Επιτροπή εργάζεται πάνω σε ένα ενισχυμένο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Όπως εξήγησε, οι κυρώσεις θα αφορούν τέσσερις τομείς, στους οποίους περιλαμβάνονται η άμυνα, αγαθά διπλής χρήσης και τα χρηματοπιστωτικά.

Παράλληλα, η Μογκερίνι, δήλωσε πως «Μια στρατηγική σύμπραξη έχει τελειώσει. Είναι ξεκάθαρο πως έχει τελειώσει και αυτό ήταν επιλογή της Μόσχας. Έχουμε ένα πρόβλημα στο ουκρανικό έδαφος. Έχουμε ξεκάθαρα μια σύγκρουση», ανέφερε.

Στην ΕΕ συνεχίζουν να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την εκδίωξη του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της χώρας Β.Γιανουκόβιτς, επί του πρακτέου ενός πραξικοπήματος που διεξήχθη κατόπιν οργανώσεως από πράκτορες προσκείμενους στην Γερμανία και στις ΗΠΑ. Ποντάρουν στο ότι τα ελεγχόμενα ΜΜΕ θα πείσουν την κοινή γνώμη για το ότι το "άσπρο" ειναι " μαύρο".

Δυστυχώς θα την πληρώσει η χώρα μας την οποία ην κυβερνούν άνθρωποι που δεν σκέφτονται το εθνικό συμφέρον, όπως κάνει αντίθετα ο "Σουλτάνος" Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τουρκία, αδιαφορώντας για το αν η χωρα του ανήκει στο ΝΑΤΟ, και πολύ καλά κάνει.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου