Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σάββατο 27/09/14 πραγµατοποιήθηκε έκτακτο ∆ιοικητικό Συµβούλιο, όπου συζητήθηκαν τα εξής θέµατα τα οποία και εγκρίθηκαν. 
Α) Πρακτικό Συµφωνίας για τη ∆/νση Έργων και Συντήρησης ∆ιυλιστηρίων. 
Ενηµερώθηκε το ∆.Σ. για το σχέδιο του Πρακτικού Συµφωνίας, σχετικά µε τους συναδέλφους της Συντήρησης (Ηλεκτρολόγους, Οργανάδες, Μηχανοτεχνίτες) οι οποίοι µε απόφαση της Εταιρείας βγήκαν από το πρόγραµµα βάρδιας µετακινούµενοι σε ηµερήσιο πρόγραµµα, όπου ρυθµίζονται το επίδοµα βάρδιας καθώς και οι προσαυξήσεις που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται από την Εταιρεία, σε προσωποπαγή βάση, όπως αυτό έχει διαµορφωθεί σε εφαρµογή της ισχύουσας ΕΣΣΕ. 
Επίσης ρυθµίζονται µε το παρόν πρακτικό η αµοιβή καθώς και η µεταφορά των εργαζοµένων που για λειτουργικούς λόγους θα καλούνται για εργασία επισκευής ή Συντήρησης τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες. 
Το Πρακτικό Συµφωνίας επισυνάπτεται 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σωµατείο αν και έχει δηλώσει την αντίθεσή του ενάντια στην απόφαση της ∆ιοίκησης να αλλάξει τον τρόπο αντιµετώπισης της Συντήρησης στα ∆ιυλιστήρια, πράγµα το οποίο θα αποδειχθεί στην πράξη, µε την υπογραφή του Πρακτικού Συµφωνίας διασφαλίζει τις αµοιβές των εργαζοµένων τους οποίους η Εταιρεία ενέταξε στο ηµερήσιο πρόγραµµα από πρόγραµµα βάρδιας, το τελευταίο τρίµηνο. 

Β) Ψήφισµα για την χρηµατοδότηση των κοµµάτων. 
Το ∆.Σ. ενέκρινε ψήφισµα που κατέθεσε το Αγωνιστικό Μέτωπο σχετικά µε το νοµοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονοµικά των κοµµάτων. Με το νοµοσχέδιο αυτό επιχειρείται χειραγώγηση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών θεµάτων και όχι µόνο, από εξωθεσµικούς παράγοντες (επιχειρηµατίες, εφοπλιστές κ.α.) οι οποίοι θα έχουν το δικαίωµα να χρηµατοδοτήσουν αφορολόγητα κόµµατα και βουλευτές. Το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ εκφράζει την κατηγορηµατική του αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασµούς και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νοµοσχέδιο και τους βουλευτές 
να το καταψηφίσουν στην Βουλή. Σε κάθε περίπτωση εκφράζουµε την καταδίκη µας σε αυτές τις αντιδηµοκρατικές µεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουµε τη διάθεσή µας να αγωνιστούµε για να µην εφαρµοστεί. Ως εργαζόµενοι και συνδικαλιστικό κίνηµα µας αφορά άµεσα. Καλούµε τους συναδέλφους µας σε επαγρύπνηση και ετοιµότητα να αγωνιστούµε να µην περάσει το νοµοσχέδιο και αν ψηφιστεί να µείνει στα χαρτιά, να µην εφαρµοστεί το νέο αντιδηµοκρατικό µέτρο, το νέο φακέλωµα.
 Το ψήφισµα επισυνάπτεται. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου