Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

                                                                                               
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους εργασίας είτε μέσα από Συμφωνίες είτε αυθαίρετα από την Εταιρεία, πιστεύουμε ότι όχι μόνο έχει πιάσει πάτο αλλά είμαστε στην φάση που κάποιοι ξύνουν και τον πάτο για να βρεθούμε χαμηλότερα.

Αυτές οι συνθήκες μας υποχρεώνουν να παραμερίσουμε θυμούς, πράξεις ή προσωπικές θέσεις και να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε ένα μέτωπο από όλους αυτούς που τουλάχιστον τα προεκλογικά τους προγράμματα, διαφωνούν με τις πολιτικές που έχουν στόχο την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

Με αυτήν την λογική να μας διέπει και γνωρίζοντας, ότι οι παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στο Προεδρείο, λίγο η πολύ έστω και με διαφορετική προσέγγιση κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, αποτανθήκαμε στην ΕΛΚΕ μιας και το προεκλογικό τους πρόγραμμα είναι απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Καλέσαμε σε συνάντηση με έγγραφη επιστολή την Γραμματεία της ΕΛΚΕ όπου αναπτύξαμε την αιτία του καλέσματος και συζητήσαμε για την δημιουργία μιας ημερίδας – ανοικτής συζήτησης για την ανάλυση των εργασιακών σχέσεων και την δυνατότητα κοινού σχεδιασμού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.  Αυτή την ημερίδα θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν με την άποψη τους όλοι όσοι είναι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, ανεξάρτητα ποιας παράταξης υποστηρίζουν ή δραστηριοποιούνται.  Επίσης κάναμε σαφέστατο ότι στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όχι η αλλαγή θέσεων στο προεδρείο. Δηλαδή αν συμφωνηθεί μια κοινή αντιμετώπιση, η θέση του Γεν. Γραμματέα θα έχει και την δικιά μας στήριξη. 

Όμως παρά την ξεκάθαρη θέση από πλευρά μας και την αναγκαιότητα όπως φάνηκε από την συζήτηση από τους περισσότερους παρόντες αυτής της συνάντησης για αλλαγή πολιτικής δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει κοινή κατάληξη αυτής της ημερίδας.  Αρχικά απαντήθηκε από την πλευρά της ΕΛΚΕ ότι θα πρέπει να καλεστούν όλες οι παρατάξεις με πρόσκληση, από την πλευρά μας κάναμε σαφές ότι δε πάμε να μοιράσουμε τις καρέκλες και ότι σε μια κοινή ανακοίνωση όπου θα καλούμε τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ όποιος προσέλθει θα έχει βήμα και λόγο ισότιμο με όλους όσους θα συμμετέχουν, ειδική πρόσκληση δεν έχουμε λόγο να αποστείλουμε σε κανέναν. Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι συνάδελφοι της ΕΛΚΕ, ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις του Γραμματέα του ΣΚΕΕΠ δεν απάντησαν.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από ότι φάνηκε οι ρίζες του συστήματος είναι βαθιές και γλυκές για κάποιους και δυστυχώς η ιδιοτέλεια είναι επικρατέστερη της ουσίας που είναι το συμφέρον των εργαζομένων.
Εμείς ως ΣΚΕΕΠ θα πραγματοποιήσουμε αυτήν την ημερίδα το συντομότερο δυνατό, θα επιμείνουμε στην ελεύθερη ανοικτή συζήτηση με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ελπίζοντας ότι, αυτή η προσπάθεια θα δημιουργήσει το μέτωπο που με την κατάλληλη στρατηγική θα σταθεί απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στον χώρο μας διαλύοντας τις εργασιακές μας σχέσεις υπηρετώντας τις μνημονιακές επιταγές.


ΣΚΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου