Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Βουτιά 3,2% για το αργό


Μεγάλες απώλειες σημείωσε το αργό την Τρίτη καθώς τα τελευταία απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την Ευρώπη διαμορφώνουν αρνητικές προσδοκίες για την πορεία της ζήτησης.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 3,08 δολ. ή 3,2% διολισθαίνοντεας στα 92,88 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 14 Ιανουαρίου, ενώ η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από το Νοέμβριο του 2012.

Το αργό τύπου Brent έχασε 2,45 δολ. ή 2,4% στα 100,34 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013. 

Δύο διαφορετικές μετρήσεις της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα έδειξαν επιβράδυνση τον Αύγουστο, ένδειξη ότι η κινεζική οικονομία – η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου μετά τις ΗΠΑ – ενδεχομένως να οδεύει σε μια δεύτερη επιβράδυνση αυτό το έτος. 

Την ίδια στιγμή, η μηνιαία έρευνα για τον κλάδο της μεταποίησης στην Ευρωζώνη έδειξε περαιτέρω επιβράδυνση της δραστηριότητας τον Αύγουστου.

Την ίδια στιγμή, τα ισχυρά στοιχεία που είδαν σήμερα τα φως της δημοσιότητας για την πορεία του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου έδωσαν νέα ώθηση στο δολάριο, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις πιέσεις. Ο δείκτης του δολαρίου – οποίος παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού  νομισμάτων – σκαρφάλωσε σε υψηλό 13 μηνών στις 83,03 μονάδες.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου