Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ANAKOINΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε

             Η ελευθερία της σκέψης και της διακίνησης ιδεών αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη.  Παράλληλα και σε συνδυασμό με τον εσχάτως απειλούμενο  και στοχοποιημένο νόμο Ν.1264/82, κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς. Φαινόμενα που είχαν εκλείψει εδώ και  δεκαετίες  αρχίζουν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους,  δίνοντας το στίγμα του τι  πρόκειται να επακολουθήσει στο άμεσο μέλλον.

             Το γεγονός που παρουσιάστηκε προσφάτως, δηλ. να βαθμολογηθεί δυσμενώς συνάδελφος με αιτιολογία τη συνδικαλιστική του δράση, χαρακτηρίζει τη νέα τάξη πραγμάτων που η  εργοδοσία θέλει να επιβάλλει στις πλάτες των εργαζομένων, στηριζόμενη στις μνημονιακές πολιτικές που ρημάζουν τη χώρα.

              Χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την απαξίωση των θεσμών του συνδικαλισμού που επιβάλλουν οι κυβερνώντες έτσι ώστε να διασπούν το αρραγές μέτωπο των εργαζομένων δίνουν την ευκαιρία στους μηχανισμούς της εργοδοσίας να εγκαθιδρύσουν το νέο «status quo». Ο διαγκωνισμός φιλόδοξων στελεχών που προκειμένου να φανούν αρεστοί στα ψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας, οδηγούνται σε παραβατικές συμπεριφορές, είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να ανεχθούμε.

              Καταγγέλλουμε τέτοια νοσηρά φαινόμενα και δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την άσκηση κάθε νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης, το σεβασμό σε θεσμούς και πρόσωπα, το δικαίωμα στην εργασία.  Ότι αφορά έναν, αφορά όλους.


Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου