Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτός υπουργείου οι 393 απολυμένες καθαρίστριες, εισηγείται αεροπαγίτης

Εκτός υπουργείου οι 393 απολυμένες καθαρίστριες, εισηγείται αεροπαγίτης
Αρνητική θα είναι η εισήγηση του δικαστή στον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα, ο αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης, θα εισηγηθεί στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να μείνουν εκτός υπουργείου οι απολυμένες 393 καθαρίστριες.

Ο ίδιος δικαστής προτείνει παράλληλα να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε δικαιώσει τις καθαρίστριες, και να γίνει δεκτή η προσφυγή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το antenna.gr, η απόφαση του Πρωτοδικείου ήταν προσωρινά εκτελεστή και θα έπρεπε το υπουργείο Οικονομικών να τις επαναπροσλάβει αμέσως, όμως το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Στις 12 Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή και ανέστειλε προσωρινά την απόφαση και τώρα, η εισήγηση του κ. Κοσμίδη θα είναι και η τελική.

Ο ίδιος λέει ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών υπερέβη τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες είχαν περιέλθει σε διαθεσιμότητα και δεν είχαν απολυθεί και προχωρά λέγοντας ότι η κατάργηση των θέσεών τους στο υπουργείο συνιστά τώρα και την απόλυσή τους.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου