Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Πτώση για το αργό παρά την υποχώρηση των αποθεμάτων


Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αργό, διολισθαίνοντας σε νέα χαμηλά πολλών μηνών παρά τα στοιχεία που έδειξαν νέα υποχώρηση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 46 cents ή 0,5% κλείνοντας στα 96,92 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Το αργό τύπου Brent υποχώρησε οριακά κατά 2 cents στα 104,59 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια στα 365,6 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει μικρότερη υποχώρηση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική υποχώρηση των αποθεμάτων τα οποία έχουν διολισθήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,4 εκατ. βαρέλια στα 213,8 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει μικρή άνοδο κατά 100.000 βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα στο μεταξύ υποχώρησαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια στα 124,9 εκατ. βαρέλια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο κατά 600.000 βαρέλια.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου