Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά το πέρας άλλης μιας δημοκρατικής διαδικασίας, η παράταξη του σκιώδους αλλά εδώ και πολύ καιρό πραγματικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αποφάσισε να βγάλει μια ανακοίνωση κατηγορώντας το ΣΚΕΕΠ για όλες τις πράξεις που ΕΚΕΙΝΟΙ έπραξαν όντας Προεδρείο.

Από την πρώτη κιόλας Σύμβαση που υπέγραψαν σαν Προεδρείο, σε μια εποχή που η αφαίρεση θεσμικών από την Σύμβαση ισοδυναμούσε με έγκλημα, φρόντισαν να υποθηκεύσουν το μέλλον των νέων συναδέλφων ξεπουλώντας τις προϋπηρεσίες τους με τον όρο ''βαριά χημική βιομηχανία''.  Ήταν η αρχή.  Το ξήλωμα του πουλόβερ είχε αρχίσει.

Στην επόμενη Σύμβαση – στην πρόταση της Εταιρείας – για ένταξη των νέων συναδέλφων σε μεγαλύτερο κλιμάκιο, αντί να αρνηθούν, ΕΚΕΙΝΟΙ πρότειναν το 60%, 80% και 100% που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Και φυσικά αξίζει να θυμηθούμε την αύξηση που θα παίρναμε, το χρονοεπίδομα, τις εκδρομές που δεν θα χάναμε, τα οφειλόμενα ρεπό, τις διαφορές ανάμεσα στα ρεπό του Βορρά και του Νότου που ακόμα τα παίρνουμε όπως και την αλλαγή του προγράμματος βάρδιας των ΒΕΘ.

Όμως – όπως όλα τα παραμύθια – έπρεπε και αυτό να έχει τον Δράκο του. Σε συνεργασία με την Διοίκηση της Εταιρείας, η οποία βρήκε τους ανθρώπους της, ξεκίνησαν την προπαγάνδα λάσπης, ψεύδους αλλά και υποκρισίας ενώ κάθε φορά που έφταναν σε αδιέξοδο ανακάλυπταν τους ''πουλημένους'' τότε της ΠΑΣΚΕ και σήμερα του ΣΚΕΕΠ χρησιμοποιώντας και προσάπτοντας δε ότι απίθανο μπορεί κάποιος να φανταστεί ώστε να βγουν από την δύσκολη θέση. Έτσι φτάσαμε μέσα από γιορτές και φιέστες, ξοδεύοντας τα χρήματα των εργαζομένων στην ''ιστορική σύμβαση όλων των εποχών'' για την οποία όποτε δέχονταν θετικά σχόλια ήταν η επιτυχία τους και όποτε δέχονταν κριτική τότε έφταιγε η πίεση των  ''πουλημένων'' και γι΄ αυτό την υπέγραψαν! 

Εδώ δεν πρέπει να λησμονήσουμε και το ξεπούλημα της GROUPAMA, υλοποιώντας άλλη μια μυστική συμφωνία με την Εταιρεία η οποία πλήρωσε με δικά μας λεφτά μεγάλο μέρος της τότε εθελουσίας εξόδου.  Κι όταν μετά από οκτώ μήνες πέρασαν από την κολυμβήθρα του Γενικού Συμβουλίου την υπογεγραμμένη συμφωνία τους, τότε στην πρόταση μας για αύξηση του ποσοστού των νέων συναδέλφων οι υποκριτές είπαν ότι έχουν ήδη συμφωνήσει με την Εταιρεία και τιμούν την υπογραφή τους. Τέτοια ξεφτίλα, τέτοια ψέματα.....

Στην τελευταία περίφημη Σύμβαση της γυάλας και της απεργίας που ''από μπρός παρθένα από πίσω φορτώνουνε τα πλοία και τα τρένα'' βάλαμε τα EBITDA στη καθημερινότητά μας λες και μπορούμε να κάνουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για να τα επηρεάσουμε θετικά, βάλαμε ταφόπλακα στο πρόγραμμα της GROUPAMA, χαρακτηρίσαμε εξτραδάκια τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα κουπόνια και οτιδήποτε έδινε μια αξιοπρέπεια στη Σύμβαση. Ήταν όμως μια καλά κρυμμένη στο συρτάρι Συλλογική Σύμβαση και προσυμφωνημένη από τους δήθεν ''αγωνιστές'' που έδινε όμως πάλι ένα έξτρα δώρο… στον Εργοδότη, την Συμφωνία για τα νέα Οργανογράμματα του Ομίλου.

Τα Οργανογράμματα τα είχε ξεκινήσει η Εταιρεία να τα δουλεύει πολλά χρόνια πριν ψάχνοντας τους κατάλληλους ανθρώπους να τα συμφωνήσουν ώστε να τα εφαρμόσει. Όσα ψέματα και να πουν, όση λάσπη στον ανεμιστήρα να ρίξουν δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει ότι το ξεπούλημα του Οργανογράμματος της Ελευσίνας αποτελεί τον οδηγό για όλα.  Όταν η παράταξή μας αγωνιζόταν και φώναζε ότι δεν είναι δυνατόν να δουλεύει η βάρδια της πρώην PETROLA με 58 άτομα και στο νέο Διυλιστήριο η βάρδια να αποτελείται από 62 συναδέλφους, πολλοί ήταν αυτοί που γέλαγαν και πολλοί δεν το πίστευαν. Τώρα όμως έτσι δουλεύουν, μαζί με ένα πλήθος εργολαβικών συναδέλφων που βγάζουν μέχρι και Άδειες Εργασίας για να μπορεί να βγει ο όγκος της δουλειάς.  Το Προεδρείο δε, ''αγωνιζόταν'' μη τυχόν και στεναχωρήσει την Εταιρεία αλλά και να μην χάσει... κανένα Εργοδηγό ή Χειριστή Α'! και πανηγύριζε στους Διοικητικούς Απολογισμούς 2011 και 2012 ότι συμφώνησε με την Εταιρεία τα Οργανογράμματα της Ελευσίνας! Άλλη μια επιτυχία τους….


Αυτό το ''πρότυπο'' Οργανόγραμμα υπερψήφισε στο Δ.Σ. της Εταιρείας και ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων-Εταιρείας για να εφαρμοστεί στον Ασπρόπυργο και στην Θεσσαλονίκη. Προσπάθησε δε, ανεπιτυχώς μετά την σφοδρή αντίδρασή μας, το τελευταίο δημοψήφισμα να αφορά μόνο τα Οργανογράμματα των ΒΕΑ!  Έτσι με οδηγό το ''πρότυπο'' των ΒΕΕ, τα ΒΕΑ βρέθηκαν με υπερπληρότητα 180% και ξεκίνησε ο ''διάλογος'' με την Εταιρεία με τα γνωστά για την ώρα αποτελέσματα στο θερμικό, στην διύλιση στην μετατροπή, στην διακίνηση, στην συντήρηση κ.τλ. Χαρακτηριστικά, η βάρδια των ΒΕΑ από 109 άτομα, αυτή τη στιγμή αποτελείται από 82 και ο στόχος της Εταιρείας και των συνεργατών είναι το 73!  Συγχαρητήρια!  Συνεχίστε το διάλογο....

Είναι γνωστός σε όλους ο ρόλος του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ στην προηγούμενη ''εθελουσία'' όπου ως άλλος Προσωπάρχης προέτρεπε τον κόσμο να φύγει, ήθελε δεν ήθελε, οργώνοντας τα γραφεία για να προβάλλει τα οφέλη του προγράμματος.  Η παρρησία δε με την οποία αναφέρεται στις 600 προσλήψεις που έκανε παροιμιώδεις. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προαγωγές και τις μετακινήσεις που χωρίς την έγκρισή του δεν γίνονται, αφού είναι πια δώρο από την Εταιρεία για όλη την εργοδοτική του στάση.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκεί που δεν κατάφερε να περάσει τον δικό του υποψήφιο επειδή βέβαια δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα, έδωσε επιπλέον προαγωγή σε αυτόν και τον μετακίνησαν με το αιτιολογικό να ενώσει τις κουλτούρες των Διυλιστηρίων!!!!!  Άλλο ένα δώρο αποτελεί η διατήρηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης υπερωριών και έκτακτων κλήσεων των ΒΕΘ.

Όσον αφορά την διάσπαση του Πανελλήνιου Σωματείου, γελάνε και οι πέτρες. Όσοι γνωρίζουν την ιστορία, ξέρουν ποιος δημιούργησε το ΠΣΕΕΠ, υπό ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε και σε ποιο χρόνο. Φυσικά δεν ήμασταν εμείς που πριν τις εκλογές διαδίδαμε στην Θεσσαλονίκη ότι αν βγει Προεδρείο από την Αθήνα θα παραμείνει κλειστό το Διυλιστήριο. Ούτε είμαστε εμείς που ''ενημερώναμε'' τους συναδέλφους ότι στην Αθήνα έχουν κλειστές Μονάδες και κάθονται, έχουν τρεις χειριστές για ένα συμπιεστή, ότι έχουν περιπατητή που κοιτάζει έναν αγωγό κ.τλ. Ενημερώνουμε λοιπόν τους συναδέλφους στις ΒΕΘ ότι όλα τα παραπάνω καλοστημένα παραμύθια είχαν σαν στόχο την εξυπηρέτηση της Εταιρείας για την κατάργηση ή την εργολαβοποίηση όλων αυτών των πόστων.  Επίσης σας θυμίζουμε ότι την ενημέρωση για το κλείσιμο του Εργοστασίου ΚΣ/Χ την έκανε ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ ΒΕΘ πριν την Εταιρεία. Για εμάς οι ΒΕΘ πρέπει να λειτουργούν χωρίς να γίνονται μοχλός εκμετάλλευσης οι εργαζόμενοι και να αποκτήσουν την δυναμική που τους αρμόζει μέσα από ένα πρόγραμμα επενδύσεων.

Ενημερώνουμε δε τον αριστερούλη συγγραφέα των ανακοινώσεων της ΕΝΙΑΙΑΣ ότι καλό είναι να ξεκινάει κάθε ανακοίνωση με αναφορά στις μνημονιακές πολιτικές αλλά όλα αυτά αποτελούν κενό γράμμα μιας και είναι γνωστές πλέον οι νέες θέσεις του για αγώνες ΜΟΝΟ με όρους νίκης.  Οι πολιτικές δεν ανατρέπονται με τη λεζάντα της ντουντούκας ούτε με διαχωρισμούς των χώρων εργασίας (…'' όλα αυτά που ζητάει η Εταιρεία έρχονται από την Θεσσαλονίκη και εφαρμόζονται στην Ελευσίνα και πώς θα πείσω εγώ τους Θεσσαλονικείς ότι δουλεύουν λάθος τόσα χρόνια; ''… - απόσπασμα τοποθέτησης του Α΄ Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ - ) αλλά με γνήσιους αγώνες.

Όσον αφορά την αιχμή τους για το ποιος δεν ήρθε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, καλύτερα είναι να αναρωτηθούν για τους περίπου 800 συναδέλφους που δεν ήρθαν και τους αγνόησαν.

Γνωρίζουμε ότι από την πρώτη ανακοίνωσή μας κάποιοι νιώθουν θιγμένοι. Το κατανοούμε, όμως τους καλούμε την επόμενη φορά να μην δέχονται πιστά και αδιαμαρτύρητα ότι τους σερβίρουν.  Έτσι δεν θα βρεθούν ξανά στο ρόλο του θιγμένου αφού είμαστε σίγουροι ότι αν ψάξουν τι τους ζητείτε ακριβώς και εμπιστευτούν την κρίση τους, θα πράξουν το σωστό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ανοίξτε τα αυτιά σας και τα μάτια σας. Κάποιοι θέλουν να τα κρατάτε κλειστά και να σας πασάρουν ότι θέλουν. Οι αριθμοί όμως λένε πάντα την αλήθεια. Το 2011 ήμασταν 2156 εγγεγραμμένοι στο ΠΣΕΕΠ και σήμερα είμαστε 1669.  Το 2011 η μισθοδοσία μας ήταν 224 εκ και σήμερα είναι περίπου 130 εκ.  Απλή αριθμητική ξέρετε, το πόσο έχουν μειωθεί τα εισοδήματα μας το βιώνετε, το πόσο λίγοι έχουμε μείνει το ζείτε καθημερινά.  Ας αγωνιστούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές της Εταιρείας και ας δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει στους συνεργάτες της.

ΣΑΣ  ΚΑΛΟΥΜΕ  ΝΑ  ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΤΕ  ΜΑΖΙ  ΜΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ  ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΜΕ  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ  ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΟΥ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ



                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου