Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Υποχώρησε το πετρέλαιο – σε ρεκόρ 10ετιών η παραγωγή των ΗΠΑ


Σε χαμηλότερο επίπεδο έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση από την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (International Energy Agency) ότι υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και τα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας σύμφωνα με τα οποία η πετρελαιοπαραγωγή των ΗΠΑ άγγιξε τον Ιούλιο υψηλό σχεδόν 30ετίας.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού πετρελαίου, τύπου light sweet, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 75 σεντς ή κατά 0,8% στα 97,33 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. 

Στο ICE του Λονδίνου η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου brent, παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση κατά 1,3 δολ, ή 1,2% στα 104,11 δολ. το βαρέλι. 

Οι απώλειες «έσπασαν» το σερί κερδών των συμβολαίων πετρελαίων που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Οι τιμές δέχθηκαν πιέσεις μετά την ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα από την ΙΕΑ, η οποία γνωστοποίησε ότι οι προμήθειες είναι άφθονες παρά τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις. 

Στο μεταξύ τα συμβόλαια βενζίνης παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 0,85% στα 2,73 δολ. το βαρέλι στο Nymex. Το πετρέλαιο θέρμανσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 4 σεντς, ή 1,3% στα 2,84 δολ. το γαλόνι. 

Τέλος, το φυσικό αέριο παραδόσεως Σεπτεμβρίου, κέρδισε 3 σεντς, ή 0,8% στα 4 δολ. ανά εκατ. βρετανικών θερμικών μονάδων, στο Nymex.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου