Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Νέες γεωτρήσεις των ΕΛΠΕ στην Αίγυπτο


Την υλοποίηση νέων γεωτρήσεων στις περιοχές της Αιγύπτου όπου η κοινοπραξία στην οποία μετέχουν τα ΕΛΠΕ διαθέτει δικαιώματα, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων Γ. Κωστόπουλος στη πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων.

Όπως είπε ο ίδιος, εάν και αυτές οι γεωτρήσεις δεν είναι επιτυχείς, τότε ο όμιλος θα αποχωρήσει και από την Αίγυπτο για να επικεντρωθεί στις έρευνες για κοιτάσματα στον ελλαδικό χώρο.

Όσον αφορά τα ελληνικά κοιτάσματα, σημειώνεται ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση μίσθωσης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου (μια «ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη» περιοχή όπως την χαρακτήρισε ο κ. Κωστόπουλος) από την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ (διαχειριστής), Edison International και Petroceltic Resources.

Εξάλλου,  η εστίαση του ομίλου σε έρευνες στον ελλαδικό χώρο αναμένεται να επεκταθεί, μέσω κοινοπραξιών, και στον γύρο παραχωρήσεων που αφορούν στο Ιόνιο και στη νότια Κρήτη (αναμένεται να είναι περισσότερα από 10-12 που είχε αρχικά σχεδιαστεί) και ο οποίος εκτιμάται πως θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου