Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΠΑΣΟΚ... Η εμμονή της ηγεσίας του σημερινού ΠΑΣΟΚ στην παραποίηση των πολιτικών δεδομένων αποκτά μη αναστρέψιμα χαρακτηριστικά... Πιο παραμύθι δεν γίνεται!


Η εμμονή της ηγεσίας του σημερινού ΠΑΣΟΚ στην παραποίηση των πολιτικών δεδομένων αποκτά μη αναστρέψιμα χαρακτηριστικά.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου επικυρώθηκε η πλήρης διάσταση κοινωνίας και κόμματος ενώ προκαλεί η στρεβλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών.
Οι άνθρωποι που κατάφεραν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στο 8% και να εξαϋλώσουν το 1/3 της εκλογικής του δύναμη του 2012, ούτε λίγο ούτε πολύ πανηγυρίζουν (!), προσπαθούν να χρεώσουν σε...
όλους τους άλλους το αποτέλεσμα (!), ανακαλύπτουν εχθρούς και υπονομευτές (!) και ξεχνάνε συνειδητά πως είναι αυτοί που αποτελούν τους μεγαλύτερους υπονομευτές της άλλοτε μεγάλης Παράταξης.,
Είναι αυτοί που οδηγούν ολοένα και πιο βαθιά στην αγκαλιά του Σαμαρά το, κατ’ όνομα μόνο, ΠΑΣΟΚ, είναι αυτοί που συνυπογράφουν όλες τις αντικοινωνικές πολιτικές επιλογές, είναι αυτοί που εξαφάνισαν κάθε πιθανή διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα σε ένα υποτιθέμενο σοσιαλιστικό κόμμα και τον βασικό εκπρόσωπο της συντήρησης στην Ελλάδα!
Εκεί όμως που «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» και η πολιτική «αυτοκτονεί» είναι οι αναφορές περί «προοδευτικού πόλου» στην Κυβέρνηση!
Που τον είδαν; Και τι έκανε;
Πόσο προοδευτικός είναι ο πόλος που συνεργάζεται με Άδωνι και Βορίδη;
Πόσο προοδευτικός είναι ο πόλος που αποδέχεται κάθε πολιτική επιλογή κρατικού εκφασισμού, πολιτικών σαν του Δένδια;
Πόσο προοδευτικός είναι ο πόλος που αποδέχεται ως γραμματέα της Κυβέρνησης τον Μπαλτάκο;
Εκτός και αν προοδευτικές πολιτικές είναι αυτές των απολύσεων, της διάλυσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου, της φτώχειας, της υπερφορολόγησης, της διάλυσης μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Σε μια σκληρά δεξιά Κυβέρνηση δεν υπάρχουν προοδευτικοί πόλοι, ούτε νησίδες προοδευτικότητας, ούτε και μη υπεύθυνοι για τις επιλογές των άλλων. Η κατεύθυνση αυτής της Κυβέρνησης είναι συντηρητική, βαθιά συντηρητική και όσοι την ακολουθούν, ότι και να πουν, ποτίστηκαν στο είναι τους με αυτές τις λογικές. Μεταλλαγμένα πολιτικά προϊόντα άλλων εποχών, μαριονέτες στα χέρια των εγχώριων συμφερόντων.
Με αυτούς δεν έχουμε καμία σχέση.
Στα αλήθεια στην 3η του Σεπτέμβρη τι θα πουν;  Οι συνεργάτες του Σαμαρά τι θα ψελλίσουν; Οι συνυπεύθυνοι του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, τι θα προσποιηθούν; Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τερματίσουν κάθε έννοια πολιτικής ιεροσυλίας.
Και κάτι τελευταίο:
Η διάλυση της ΔΕΗ, η εκχώρηση της ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα σύντομα θα οδηγήσει τους συνένοχους στην ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα κλείνει πάντοτε κατά πως συμφέρει η Βουλή, για να παραγράφονται οι όποιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες…

ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου