Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 15.07.14 καλεστήκαμε σε Έκτακτο Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ με θέμα τα Οργανογράμματα των ΒΕΑ. Ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα πιστεύαμε ως παράταξη ότι θα είχε την δέουσα αντιμετώπιση από την πλευρά του Προεδρείου. Για άλλη μια φορά όμως το Προεδρείο απέδειξε τον ρόλο του, που δεν είναι άλλος από το να βρίσκει τρόπους ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Εργοδότη και όχι των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, αφού προηγηθούν δύο Περιφερειακές Συνελεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 17 & 18.7.14,  εισηγήθηκε να μπουν σε ψήφιση στις 28 & 29.7.14 για το θέμα των Οργανογραμμάτων, οι εξής δύο προτάσεις :
Α.  Συνέχιση των διαπραγματεύσεων επί της πρότασης της Εταιρείας για τα Οργανογράμματα, βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια και την λειτουργία των διυλιστηρίων και διασφαλίζοντας με Πρακτικό Συμφωνίας τους εργαζόμενους που επηρεάζονται από τις αλλαγές αυτές. Άμεσες προσλήψεις - κάλυψη κενών θέσεων.
Β. 10ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες για ανατροπή των αποφάσεων της Εταιρείας για τα Οργανογράμματα.

Στην τοποθέτησή μας είπαμε ότι χρειάζεται να καλυφθούν όλα τα Οργανογράμματα του Ομίλου και όχι μόνο των ΒΕΑ όπως επιχείρησε να πράξει το Προεδρείο. (Γιατί άραγε ;; ή μήπως ικανοποιούνται με την εργολαβοποίηση που υπάρχει στις ΒΕΕ ;;)  Η πρότασή μας πέρασε και η ψήφιση θα αφορά πλέον όλα τα κενά των Οργανογραμμάτων του Ομίλου. 
Στην δε ερώτησή μας γιατί δεν κάνετε διάλογο με την Εταιρεία και σε 20 μέρες να μας φέρετε ποιες είναι οι προθέσεις της για τα Οργανογράμματα ώστε να τις γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι και έτσι να είχαμε μια ενιαία θέση σαν Συνδικάτο, η απάντησή τους ήταν ότι η Εταιρεία δεν κάνει διάλογο. (Τότε τι νόημα έχει η πρώτη πρόταση ;;)
Το πιο κωμικοτραγικό ήταν η απάντηση που πήραμε στην ερώτησή μας στο πια είναι η θέση της Εκτελεστικής που θα προτείνει στους εργαζόμενους για να ψηφίσουν, όπου η απάντηση ήταν σαφέστατη ότι η Εκτελεστική θα προκρίνει τον διάλογο με την Εταιρεία.  Λες και το Σωματείο πρέπει να κάνει δημοψήφισμα για το αυτονόητο δηλαδή να συζητάει με την Εταιρεία και να λύνει τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Αυτή δεν είναι η υποχρέωση του Συνδικάτου ;;;

Οι εφιάλτες προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Εξηγούμε λοιπόν τι εννοούν ως λύση για τα Οργανογράμματα όλου του Ομίλου :
α) όποια δραστηριότητα έχει καταργηθεί έστω και προσωρινά δεν αντικαθίσταται
β) όπου το Οργανόγραμμα δεν θα περικοπεί και υπάρχουν αποχωρήσεις με οικειοθελή θα γίνουν προσλήψεις (αφορά μόνο τις ΒΕΕ)
γ) Ηλεκτρολόγοι, Όργανα, Μηχανικοί να γυρίσουν ως Ημερήσιοι από Βάρδια αλλά να συνεχίσουν να πληρώνονται με τις αμοιβές της Βάρδιας δημιουργώντας Δ κατά τα πρότυπα της ένταξης που βιώσαμε στις συγχωνεύσεις των Εταιρειών ΕΛΔΑ, ΕΚΟ, ΠΕΤΡΟΛΑ.
Αυτό να αποτυπωθεί σε Συμφωνία με Πρακτικό (αφού θα πληρώνονται ως Βάρδια γιατί να είναι Ημερήσιοι;; αγορά νέας φιλοσοφίας)

Κατανοείται λοιπόν συνάδελφοι ότι ο κατήφορος πλέον δεν έχει σταματημό και βέβαια η επιχειρηματολογία από το Προεδρείο ότι βλέπετε τι γίνεται έξω και ότι από τις επισκέψεις μας διαπιστώνετε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμμιά διάθεση για απεργίες και ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, αποδεικνύει την τακτική που η γνωστή παρέα σχεδίασε, δηλ. στα ήδη συμφωνηθέντα με τον Εργοδότη που για εμάς σίγουρα έχουν γίνει η γνωστή πλέον τακτική της υπερψήφισης από τους ίδιους τους εργαζόμενους των τετελεσμένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μιλήσαμε εγκαίρως ότι η Συμφωνία για την ΕΣΣΕ κρύβει την Συμφωνία για τα Οργανογράμματα, δεν εισακουστήκαμε.
Εμείς στο Δ.Σ. κάναμε το αυτονόητο και αυτό που μπορούσαμε με τις δυνάμεις που έχουμε, ήρθαμε σε κοινή συνεννόηση με τις παρατάξεις που δεν συμμετέχουν στο καστ των πρωταγωνιστών αυτής της κακής θεατρικής παράστασης και συμφωνήσαμε την κατάθεση κοινής πρότασης που είναι η εξής :

Ø    ΟΧΙ στην κατάργηση των θέσεων εργασίας – Προσλήψεις. 10ήμερες Απεργιακές Κινητοποιήσεις και όλες τις άλλες μορφές που είναι απαραίτητες για την ανατροπή του σχεδίου της Εταιρείας για τα Οργανογράμματα.

Ως παράταξη ποτέ δεν θέλαμε να είμαστε στο καστ κακοπαιγμένων θεατρικών παραστάσεων και σχεδόν πάντα προειδοποιούσαμε για το τέλος της κάθε παράστασης που είχαν όλες έναν κοινό παρανομαστή, την διευκόλυνση στα κέρδη του Εργοδότη.

Φτάνει  η  εκτόνωση  με  μεγάλα  λόγια  από  όλους  μας  πριν  από  κάθε  ψηφοφορία.  Πλέον τον ρόλο σου στην παράσταση τον καθορίζεις εσύ,  ενημερωμένος τώρα είσαι σίγουρα,  αποφάσισε και πράξε. 


Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου