Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ανέκαμψε από τα χαμηλά δύο μηνών η τιμή του αργού χάρη στα αποθέματα


Ανέκαμψε από τα χαμηλά δύο μηνών η τιμή του αργού, επιταχύνοντας την άνοδό της αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα που έδειξαν μεγαλύτερη πτώση της αναμενόμενης.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 1,24 δολάρια ή 1,2% στα 101,20 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου. Η σημερινή άνοδος ήταν η μεγαλύτερη σε όρους δολαρίων αλλά και ποσοστού από τις 12 Ιουνίου.

Το αργό, τύπου brent, παραδόσεως Αυγούστου που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου έχασε 17 σεντς, κλείνοντας στα 105,85 δολ. το βαρέλι.

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση για τα αποθέματα αργού 

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 11 Ιουλίου σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,5 εκατ. βαρέλια στα 375 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,6 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 171.000 βαρέλια στα 214 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια στα 124,3 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 2 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 93,8%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου