Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ποιες Μεγάλες Πετρελαϊκές Συμμετείχαν στη Χθεσινή Παρουσίαση του ΥΠΕΚΑ στο Λονδίνο


H BP, η EXXONMOBIL, η SHELL, η TOTAL, η CHEVRON, η STATOIL, η ANADARKO, η REPSOL είναι μερικές από τις μεγάλες πετρελαϊκές που συμμετείχαν στη χθεσινή παρουσίαση του ΥΠΕΚΑ, στο Λονδίνο, με τίτλο «Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη : Μια περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην καρδιά της Μεσογείου».
Στην παρουσίαση συμμετείχαν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, συνολικά άνω των 180 στελεχών πετρελαϊκών εταιρειών, τραπεζικών ιδρυμάτων, εταιρειών παροχής συμβουλών, κα, που εκπροσώπησαν πάνω από 40 μεγάλες και μεσαίου μεγέθους εταιρείες.
Η παρουσίαση στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνο Μπίκα και τον Υπουργό Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύνολο της εθνικής πολιτικής αξιοποίησης υδρογονανθράκων. 

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΔΕΥ κα Σοφία Σταματάκη, καθ. ΕΜΠ παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της προκήρυξης που πρόκειται να δημοσιευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην Εφημερίδα της ΕΕ. Ειδική αναφορά έκανε στο νομοθετικό πλαίσιο, τις τεχνικές προδιαγραφές, το φορολογικό καθεστώς, τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του διαγωνισμού.

Ο εκπρόσωπος της νορβηγικής PGS κ. Oystein Lie, που υλοποίησε το μεγάλο πρόγραμμα γεωφυσικών διασκοπήσεων συνολικού μήκους άνω των 32.000 χλμ., παρουσίασε χαρακτηριστικές γραμμές με τις αντίστοιχες γεωλογικές τομές σε περιοχές όπως δυτικά της Κέρκυρας και νότια της Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι του γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου BEICIP, κ. Bernard Colleta και κα. Veronique Carayon, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της ερμηνείας των διασκοπήσεων με ταυτόχρονη παρουσίαση της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε.

Στις συναντήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών και των επενδυτών, οι οποίες έγιναν για να απαντηθούν εξειδικευμένα ερωτήματα, συμμετείχε επιπλέον ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κώστας Μαθιουδάκης.

Το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησαν οι εξειδικευμένες ενημερώσεις των εταιρειών από τις τριμελείς ομάδες που έχουν συγκροτηθεί με τη συμμετοχή στελεχών του ΥΠΕΚΑ, της PGS και του BEICIP σε workstations εγκατεστημένα για το σκοπό αυτό στις αίθουσες του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου. Οι ενημερώσεις αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα, Τετάρτη, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου