Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Motor Oil: Για 10 χρόνια ακόμα το σήμα της Shell στα πρατήρια


Την αποσύνδεση των τιμών του αργού από τα προϊόντα διύλισης προέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου.
Στη σύντομη παράμβασή του, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι πρόκειται για ένα διεθνές θέμα, ενώ επεσήμανε ότι στόχος της Motor Oil είναι αυξήσει τα περιθώριά της.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του, κ. Πέτρος Τζαννετάκης,στο περιθώριο της Γ.Σ. γνωστοποίησε την ανανέωση της χρήσης του σήματος της Shell από την εταιρεία Coral, θυγατρική του ομίλου Motor Oil, για διάστημα 10 ετών.
Δημόσια πρόταση για Cyclon
Ταυτόχρονα, επανέλαβε την πρόθεση της Motor Oil, όπως έγινε γνωστή χθες μέσω επίσημης ανακοίνωσης, να υποβάλει δημόσια πρόταση για τη Cyclon, με τιμή 70 σεντς, αποσύροντας τη μετοχή της εταιρείας από το Χ.Α. εφόσον συγκεντρωθεί ποσοστό άνω του 90%. Ο φάκελος της δημόσιας πρότασης θα υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ όπως είπε ο κ. Τζαννετάκης, η κίνηση γίνεται με στόχο την επίτευξη περαιτέρω στρατηγικών συνεργειών και καθετοποίησης του δικτύου λιανικής του ομίλου, ενώ στα θετικά της Cyclon, περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι διαθέτει διυλιστήριο λιπαντικών και αναμένεται να βοηθήσει στο κομμάτι της διανομής και εμπορίας των συγκεκριμένων προϊόντων.
Ο κ. Τζαννετάκης, χαρακτήρισε το 2013 μια δύσκολο χρονιά κατά την οποία ο όμιλος επικεντρώθηκε σε τρία σημεία: Στην ολοκλήρωση του πιο φιλόδοξου προγράμματος συντήρησης των μονάδων της, στην αύξηση των πωλήσεων και τη δημιουργία θετικών ταμειακών ροών. Χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών, την ομολογιακή έκδοση του Μαΐου, λόγω της σημαντικής υπερκάλυψης. Όπως είπε το χαμηλό επιτόκιο θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους χρηματοδότησης

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου