Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Kυπριακό φ.α.: Kινεζική εταιρεία διαπραγματεύεται την αγορά δικαιωμάτων από την Noble Energy


Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κινεζική κρατική εταιρεία ενέργειας προκειμένου πουλήσει μερίδιο δικαιωμάτων στο θαλάσσιο «οικόπεδο» 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Noble έχει επιβεβαιώσει την ανακάλυψη υψηλής ποιότητας φυσικού αερίου στο «οικόπεδο» 12 με τις εκτιμώμενες ποσότητες να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων, η κινεζική εταιρεία διαπραγματεύεται την αγορά του 40%.

Μιλώντας στη κρατική τηλεόραση της Κύπρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας θα συζητήσουν την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ για θέματα ενέργειας, τρόπους με τους οποίους η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

Η Noble Energy έχει δηλώσει πρόσφατα για το θέμα πως στις επιλογές υπό αξιολόγηση περιλαμβάνονται το χερσαίο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό, πλωτή μονάδα υγροποίησης φυσικού αερίου (floating LNG) και η εξαγωγή σε περιφερειακές μεσογειακές αγορές μέσω αγωγού ή συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου