Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Άδεια να χρησιμοποιεί το Facebook για να "παγιδεύει" παρανομούντες πήρε η ΕΛ.ΑΣ

 Άδεια να χρησιμοποιεί το Facebook για να "παγιδεύει" παρανομούντες πήρε η ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με νέο νόμο, η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορεί να εξιχνιάζει εγκλήματα και με την βοήθεια του Facebook.

Η ΕΛ.ΑΣ πλέον, έχοντας την άδεια του Facebook θα μπορεί μέσω “ψεύτικων προφίλ” να εξαρθρώνει κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και όχι μόνο. Ο νόμος που ψηφίσθηκε -με βάση σχετική ευρωπαϊκή οδηγία- παρέχει στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη δυνατότητα να δημιουργεί «κατοχυρωμένα» ψεύτικα προφίλ ανηλίκων προκειμένου να παγιδεύει παιδόφιλους και δράστες άλλων αδικημάτων.

Πρόσφατη περίπτωση είναι η υπόθεση του «σατανιστή» της Γλυφάδας, καθώς ο δράστης ομολόγησε τον φόνο μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, λέγοντας ότι επιθυμεί να γίνει μέλος σατανιστών και μασόνων.

Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει ειδικούς αναλυτές που παρακολουθούν και αναλύουν τις καταχωρήσεις στο Facebook προκειμένου να βρουν στοιχεία για υπόπτους εγκληματικών ενεργειών με αποδεικτικά στοιχεία τα mail, τα like, τις φωτογραφίες και τους ηλεκτρονικούς διαλόγους.

Επιπλέον, οι παιδόφιλοι θα συλλαμβάνονται έστω και αν απλά συνδέονται ηλεκτρονικά με sites που μεταδίδουν βιασμούς ανηλίκων και θα τιμωρούνται για την απλή παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα και η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορεί να σταματά αμέσως τη λειτουργία τέτοιου είδους ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου