Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΛΠΕ:Απάντηση επί αιτήσεως μετόχου περί παροχής πληροφοριών, σύμφωνα με το αρ.9, παρ.4 Κ.Ν.2190/20

Μετάβαση στην κεντρική σελίδα
Επί της από 24.6.2014 αιτήσεως του μετόχου κ. Παναγιώτη Μπουφέα του Θεοδοσίου περί παροχής πληροφοριών σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ. 4 Κ.Ν. 2190/1920, σημειώνονται τα εξής:

Α. Πληροφόρηση σχετικά με τα αποθέματα ασφαλείας
Η Ελληνικά Πετρέλαια τηρεί αποθέματα έκτακτης ανάγκης και διαχειρίζεται το σχετικό κόστος σε πλήρη συμμόρφωση προς τις διατάξεις του ν. 4123/2013, με τον οποίο εναρμονίστηκε η εθνική νομοθεσία προς την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/119, όπως και με τον Κανονισμό Τήρησης Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Δ1/Β/21196 ΦΕΚ Β’ 2956/21.11.2013). 
Το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στην τήρηση αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης από την Ελληνικά Πετρέλαια υποβάλλονται τακτικά και όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία στo ΥΠΕΚΑ, στη Ρ.Α.Ε και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Οι οικονομικές καταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια, που δημοσιεύονται σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ (IFRS) αποτυπώνουν και αντικατοπτρίζουν ακριβοδίκαια τα σχετικά στοιχεία.

Β. «Τριγωνικές πωλήσεις με την παρέμβαση εξωχώριων (offshore) εταιρειών για την τιμολόγηση και αγορά των εμπορευμάτων παραδοθέντων από την πραγματική προμηθεύτρια εταιρεία»
Κατά τη χρήση 2013, όπως και κατά τις προηγούμενες χρήσεις δεν έλαβαν χώρα απαγορευμένες συναλλαγές με προμηθευτές της εταιρείας ή τριγωνικές συναλλαγές με εξωχώριες εταιρίες οι οποίες δεν είναι προμηθευτές.

Γ. Τα υπό στοιχείο «Τέταρτο» σημεία στα οποία αναφέρεται ο αιτών μέτοχος στην προαναφερόμενη αίτησή του, αποτελούν κατά κύριο λόγο ισχυρισμούς του εν λόγω μετόχου και όχι αιτήματα για παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών που είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως. Τα περισσότερα δε από αυτά έχουν αχθεί προς διακρίβωση ενώπιον Δικαστηρίων. Η Ελληνικά Πετρέλαια διεκδικεί ήδη δια της δικαστικής οδού ληξιπρόθεσμες οφειλές από πωλήσεις προϊόντων και περιουσιακά της στοιχεία που παρανόμως παρακρατεί εταιρεία που εκπροσωπεί ο ερωτών μέτοχος και επιφυλάσσεται πλήρως των δικαιωμάτων της για τα όσα ανακριβή, αβάσιμα και δυσφημιστικά περιλαμβάνονται στην ερώτησή του.

ΠΗΓΗ:hellenic-petroleum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου