Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Την 1η Ιουλίου η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Την 1η Ιουλίου η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της ΚρήτηςΤην επόμενη εβδομάδα, ενώπιον 500 εκπροσώπων πετρελαϊκών εταιρειών, ενεργειακών κολοσσών και πρεσβειών, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Λονδίνο τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που έκανε η νορβηγική εταιρεία GPS στο Ιόνιο κα τη νότια Κρήτη.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Greek Energy Forum, το Natural Gas Europe και το ESCP Europe Business School.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι περιοχές αυτές χαράχθηκαν σε οικόπεδα, 21 τον αριθμό, και μετά το καλοκαίρι θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Ε.Ε. η πρόσκληση ενδιαφέροντος για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς να έχουν στη διάθεσή τους 3 μήνες για να υποβάλουν αίτημα.

Το θέμα έχει απασχολήσει το υπουργείο Εξωτερικών επειδή υπάρχουν εκκρεμότητες με την Αλβανία, τη Λιβύη και την Ιταλία για την οριοθέτηση της AOZ. H ίδια πηγή αναφέρει ότι το υπουργείο Ενέργειας πήρε το πράσινο φως από το ΥΠΕΞ ώστε οι σχετικοί χάρτες που θα δημοσιοποιηθούν να είναι σύμφωνοι με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, μέχρι και τα μέσα της περασμένης εβδομάδας συμμετοχή είχε εκδηλωθεί από περίπου 100 αποδέκτες της πρόσκλησης, ενώ οι δηλώσεις συνεχίζονται μέχρι και το τέλος του μήνα.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μαζί με την ομάδα του ΥΠΕΚΑ που «έτρεξε» το φιλόδοξο project με επικεφαλής την πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Σοφία Σταματάκη θα παρουσιάσουν στην παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία τις πρώτες παραχωρήσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα από το 1996.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου