Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μανιάτης: Σημαντικός προμηθευτής ενέργειας η Gazprom - Να περάσει και από Ελλάδα ο South Stream

Μανιάτης: Σημαντικός προμηθευτής ενέργειας η Gazprom - Να περάσει και από Ελλάδα ο South Stream
Ως έναν σημαντικό προμηθευτή ενέργειας στην Ευρώπη βλέπει η Ελλάδα την Gazprom, τόνισε μεταξύ άλλων, από το βήμα της 17η Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του European Business Congress, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

"Η δυναμική της συνεργασίας με την Gazprom θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο ισχυρή με την κατασκευή και του κλάδου του South Stream προς την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό μια νέα, μοντέρνα και ασφαλέστερη οδό μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα", σημείωσε ο κ. Μανιάτης απευθύνοντας εμμεση πρόσκληση προς την εταιρεία  να επανεξετάσει τη διέλευση από την Ελλάδα του νότιου κλάδου του αγωγού φυσικού αερίου .

Μάλιστα ο ίδιος διευκρίνησε ότι η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στην αλληλένδετη συνεργασία με τους εταίρους της και ιδιαιτέρως με τη Ρωσία, καθώς πλέον αναγνωρίζεται η αδιαμφισβήτητη σημασία του φυσικού αερίου για την ενεργειακή ασφάλειας της ΕΕ. Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης εξήρε τη θέση της Ελλάδας, η οποία αφενός μετατρέπεται σε διεθνή κόμβο παραγωγής και διακίνησης ενέργειας και αφετέρου αναδύεται σε μια δύναμη σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Πέραν αυτών, ο Έλληνας υπουργός, δήλωσε ότι η χώρα μας -ως Προεδρεύουσα της ΕΕ- εργάζεται σκληρά για την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ και τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλότερης κατανάλωσης σε άνθρακα.

Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, στο στόχο που έχει θέσει η ΕΕ για μείωση των εγχώριων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 40%, καθώς και για τουλάχιστον 27% σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ενέργεια από ΑΠΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο «πιστεύουμε ότι περισσότερη ενεργειακή αποδοτικότητα συμβάλλει ουσιαστικά στην απασχόληση, στην ανταγωνιστικότητα και στην ασφάλεια εφοδιασμού».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μανιάτη στο European Business Congress έχει ως εξής


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου