Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΠΕ: Έκδοση Ευρω-Ομολόγου


Σε συνέχεια σειράς συναντήσεων που διεξήγαγε η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, η HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC, θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., έχει αναθέσει στις τράπεζες BNP Paribas, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A. και HSBC Bank plc τη διοργάνωση έκδοσης δολαριακού ομολόγου διετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου.

Η έκδοση θα είναι εγγυημένη από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών στα βιβλία προσφορών της έκδοσης. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυχρόνιων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και για κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών στις δραστηριότητες του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Η επιλογή έκδοσης διετούς δολαριακού ομολόγου εντάσσεται στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής στρατηγικής του Ομίλου για μετατροπή μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου του Ομίλου σε δολάρια, που αποτελούν το βασικό νόμισμα των συναλλαγών στο κλάδο πετρελαιοειδών, ενώ η επιλογή της διάρκειας έγινε με βάση τις  συνθήκες που επικρατούν στις κεφαλαιαγορές.


Σημείωση προς τους συντάκτες:

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τα οποία ιδρύθηκαν το 1998, είναι ένας από τους σημαντικότερους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα ενέργειας και με παρουσία σε 7 χώρες. Οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX: ELPE) και η κεφαλαιοποίησή τους ανέρχεται σε περίπου €1,9 δισ.

ΠΗΓΗ:hellenic-petroleum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου