Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Το 2015 θα μεταφέρει το πρώτο φυσικό αέριο στη Βουλγαρία ο South Stream

Το 2015 θα μεταφέρει το πρώτο φυσικό αέριο στη Βουλγαρία ο South Stream
Σύγχυση επικρατεί για την υλοποίηση ή όχι του project του South Stream που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Oil & Gas Journal, αν και μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά της κατασκευής του αγωγού ο επικεφαλής υλικών του South Stream,  Trond Gjedrem, δήλωσε στο συνέδριο τεχνολογίας αγωγών στο Βερολίνο ότι η γραμμή 1 του αγωγού, που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Βουλγαρία, θα είναι έτοιμη να μεταφέρει φυσικό αέριο στα τέλη του 2015.

Επιπλέον, από την ψηφοφορία των ευρωβουλευτών τον προηγούμενο μήνα έως σήμερα η Gazprom έχει υπογράψει σύμβαση με την αυστριακή  OMV, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την έλευση του ρωσικού αερίου στην Αυστρία έως το 2017.

Ο αγωγός, ο οποίος θα καλύπτει 911 χλμ. κάτω από την Μαύρη Θάλασσα για να φτάσει στη Βουλγαρία θα έχει ετήσια χωρητικότητα 66 δισ. κυβικών μέτρων. Την γραμμή 1 θα διαδεχτεί η γραμμή 2 η οποία θα ξεκινήσει το 2016, η γραμμή 3 η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017 και η γραμμή 4 στα τέλη του 2017

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου