Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Καθημερινό Έλεγχο στις Δεξαμενές των Διυλιστηρίων θα Διενεργεί η ΓΓΠΣ


Διαρκείς και καθημερινούς ελέγχους στις δεξαμενές των φορολογικών αποθηκών και των αποθηκών τελωνειακής αποταμίευσης ενεργειακών προϊόντων θα μπορεί να πραγματοποιεί σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών, πατάσσοντας το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών καλύπτει πλέον όλες τις διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης των εισροών-εκροών στις 1.000 περίπου δεξαμενές των φορολογικών αποθηκών και των αποθηκών τελωνειακής αποταμίευσης ενεργειακών προϊόντων.
Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των συστημάτων αυτών, προβλέπεται ότι κατά το πρώτο έτος εφαρμογής θα πρέπει να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών και να αποστέλλουν τα δεδομένα τους (σε κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών) στο 40% του συνόλου των δεξαμενών κυριότητας κάθε εγκεκριμένου αποθηκευτή και κάθε διαχειριστή αποθήκης τελωνειακής αποταμίευσης. Το υπόλοιπο ποσοστό των δεξαμενών θα πρέπει να συμμορφωθούν έως το τέλος του δευτέρου έτους εφαρμογής.
Σύμφωνα με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης σε δύο μήνες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα λαμβάνει ηλεκτρονικά τα δεδομένα για τις εισροές και εκροές καυσίμων από την συντριπτική πλειονότητα των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων. 

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου