Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δίδυμο Σπανούδη - Παλαιογιάννη στη διοίκηση της ΔΕΠΑ


Με σημερινή απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ μετά από… κυοφορία αρκετών εβδομάδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, πρόεδρος, με εκτελεστικές αρμοδιότητες ορίστηκε ο κ. Γιώργος Σπανούδης και Διευθύνων Σύμβουλος ο σημερινός αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Παλαιογιάννης.
Ο κ. Σπανούδης είναι μηχανολόγος μηχανικός, πτυχιούχος του City University της Νέας Υόρκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Manhattan College και το London Business School. Έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια σε διευθυντικές και άλλες στελεχιακές θέσεις στον όμιλο Royal Dutch Shell, ξεκινώντας ως στέλεχος της Shell Hellas. Διαθέτει ως εκ τούτου σημαντική εμπειρία στην αγορά ενέργειας, έχοντας αναλάβει διάφορους ηγετικούς ρόλους, ως μέλος της ανώτατης διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Πετρελαιοειδών (European Oil Products Directorate) και στον τομέα Πρατηρίων (Global Retail)., με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις και εξαγορές και τη χάραξη στρατηγικής, για τις αγορές τις Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ρωσίας.
Ο κ. Παλαιογιάννης είναι Χημικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και εξειδίκευση στη στρατηγική διοίκηση και την ενεργειακή οικονομία/ διαχείριση. Εργάζεται στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) ΑΕ από την ίδρυσή της το 1988, όπου διαδοχικά έχει διατελέσει Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (1991-1993), Γενικός Διευθυντής (1993-1996), Διευθύνων Σύμβουλος (β’ εξάμηνο 1996), Γενικός Διευθυντής Εμπορίας (1997-2004), Σύμβουλος του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου (2004-2009), Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (2009 έως σήμερα). Από το 2003 έως και Απρίλιο του 2009 κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου στο Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Είναι επίσης μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου στο Faculty of Business and Law του Βρετανικού Πανεπιστημίου Kingston University και μέλος του WHO is WHO Historical Society. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου (ΔΕΠ) ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Βιοτεχνολογίας ΒΙΟΕΛΛΑΣ ΑΕ, Γενικός Διευθυντής της μελετητικής εταιρίας ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ και στέλεχος σε διάφορες εταιρίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου