Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΔΧΒ

.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων ένα πολυνομοσχέδιο «έκτρωμα» που εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό λαό και εξυπηρετεί ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα Νόμων και τροπολογιών που ψηφίστηκαν, καταργήθηκαν όλοι οι πόροι και οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων και κατ΄ επέκταση η εργοδοτική εισφορά του 1%ο υπέρ του ΕΤΕΑΠΕΠ καθιστώντας προβληματική την μελλοντική βιωσιμότητα του .

Από την πρώτη στιγμή η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και του Ταμείου έχοντας ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου, για την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς, επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου με συνεχείς επαφές και συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολιτικά κόμματα και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να επιτύχουμε μια βιώσιμη λύση . 

Καταστήσαμε σαφές ότι η συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου θέτει ζήτημα μελλοντικής βιωσιμότητας του ΕΤΕΑΠΕΠ και οδηγεί σε επιπλέον συρρίκνωση των εισοδημάτων όλων των συνταξιούχων του Ταμείου μας .

Τα προεδρεία Ομοσπονδίας – ΕΤΕΑΠΕΠ, πέρα των επαφών και συσκέψεων, κατέθεσαν στο Υπουργείο Εργασίας εναλλακτική πρόταση (συνημμένη) , η οποία κοινοποιήθηκε σε όλα τα πολιτικά κόμματα , σε όλους τους βουλευτές .
Παρ όλες τις δικές μας προσπάθειες αλλά και όλων όσων στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν, τους οποίους και ευχαριστούμε , δεν κατέστη δυνατόν να αλλάξει η διάταξη αυτή.

Η Ομοσπονδία από κοινού με το ΕΤΕΑΠΕΠ συνεχίζει αταλάντευτα τον αρχικό σχεδιασμό για να κάνει πράξη το όραμα ΟΛΩΝ μας για ένα υγιές και βιώσιμο Ταμείο.
Καλούμε όλα τα σωματεία του Κλάδου Πετρελαιοειδών , τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή .


 Δεν δικαιούμαστε να απεμπολήσουμε 70 χρόνια Αγώνων, Ύπαρξης και Ιστορίας του Ταμείου . Το οφείλουμε στις γενιές που πάλεψαν , στις γενιές που έρχονται 

ΠΗΓΗ:.poedxb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου