Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

«Πέρασε» η τροπολογία για τις ενδοομιλικές συναλλαγές των πετρελαϊκών


«Πέρασε» χθες το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά ενδοομιλικές συναλλαγές πετρελαϊκών εταιρειών.
Κατά τη συζήτηση υπάρξαν ωστόσο σημαντικές ενδοκυβερνητικές τριβές εξαιτίας των αρκετών διαρροών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και με έντονη κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.
Επί της επίμαχης ρύθμισης χρειάστηκε να δοθούν εξηγήσεις -προκειμένου να πειστεί το ΠΑΣΟΚ- από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, χωρίς ωστόσο η αντιπολίτευση να κάνει πίσω, κάτι που αποτυπώθηκε στην ψηφοφορία που ακολούθησε (4 «πράσινα» όχι, 3 παρών και 5 απόντες).
Νωρίτερα, έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη. «Δεν έχετε δικαίωμα να μετατρέψετε σε μαχητές τριγωνικές συναλλαγές που έχουν σκοπό τη μεταφορά κερδών και εισοδημάτων με σκοπό τη φοροδιαφυγή», είπε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ από την πλευρά του ο Γ. Μαυραγάνης είπε ότι η ρύθμιση «αποσαφηνίζει το θέμα με βάση τη νομολογία του ΣτΕ που ορίζει ότι εάν ένα τεκμήριο δεν ορίζεται ως αμάχητο είναι μαχητό».
«Είναι θέμα αποσαφήνισης για να μην υπάρχει κανένα θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «η τροπολογία πρέπει πρώτα να συζητηθεί και μετά αν πρέπει να ψηφιστεί» και ζήτησε να αποσυρθεί.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου