Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Aυτές είναι οι εταιρείες που πληρώνουν έως και 7.000 δολ. το μήνα τους μαθητευόμενους

Aυτές είναι οι εταιρείες που πληρώνουν έως και 7.000 δολ. το μήνα τους μαθητευόμενους
Μισθούς διευθυντών και... πάνω- για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο- λαμβάνουν οι μαθητευόμενοι στις τεχνολογικές εταιρείες της Silicon Valey, αφού κερδίζουν από 4.600 έως 7.000 δολάρια το μήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 18 από τις 25 εταιρείες, που πληρώνουν καλύτερα στις ΗΠΑ, ανήκουν στον τεχνολογικό τομέα.

Σε αντίθεση με τα ΜΜΕ και τη βιομηχανία του κινηματογράφου και των τεχνών, όπου είναι γνωστό ότι οι μαθητευόμενοι είτε αμείβονται εξαιρετικά χαμηλά είτε καθόλου, οι εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, τα χρηματοοικονομικά και τη συμβουλευτική δεν φείδονται χρημάτων όταν πρόκειται να προσλάβουν κάποιον φοιτητή για να κάνει την πρακτική του το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με έρευνα της Glassdoor, η Twitter (τρίτη στη λίστα) πληρώνει 6.791 δολάρια το μήνα, η Facebook (πέμπτη) πληρώνει 6.213 δολάρια το μήνα, ενώ η Google (ένατη) πληρώνει 5.969 δολάρια.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Palantir, η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, που προμηθεύει κυβερνητικές υπηρεσίες. H αξία της εταιρείας εκτιμάται στα 9 δισ. δολ. και με έσοδα, ύψους 450 εκατ. δολ. το 2013, προφανώς μπορεί να πληρώσει ένα μαθητευόμενο 7.012 δολάρια το μήνα.

Αυτός είναι ο κατάλογος με τις εταιρείες που αμείβουν καλύτερα τους μαθητευόμενους.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου