Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πάνω από τα 100 δολάρια έκλεισε το αργό


Πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, με τους traders να αξιολογούν την ανακοίνωση της Fed για τη νομισματική πολιτική και την αμερικανική οικονομία και τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για το αργό να δείχνουν σημαντική άνοδο των αποθεμάτων αργού και πτώση των αποθεμάτων των πετρελαϊκών προϊόντων.

Η τιμή του πετρελαίου συνέχισε να αυξάνεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη των συναλλαγών του Nymex καθώς οι traders αφομοίωσαν την απόφαση της Fed να συνεχίσει να περιορίζει –όπως αναμενόταν- τις αγορές ομολόγων που υλοποιεί σε μηνιαία βάση. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 67 σεντς ή 0,7%, κλείνοντας στα 100,37 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης –ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου. Διαπραγματευόταν περίπου στα 100,11 δολάρια λίγο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα και περίπου στα 100 δολάρια λίγο πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed. 

«Η ανακοίνωση της Fed δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά πετρελαίου», σχολιάζει ο John Macaluso, αναλυτής της Tyche Capital Advisors. «Το αμερικανικό δολάριο πήρε την ανιούσα μετά την ανακοίνωση, εξέλιξη που λογικά θα ασκήσει πίεση στην τιμή του αργού καθώς η αύξηση των αποθεμάτων για όγδοο συνεχή μήνα έχει προεξοφληθεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειαστεί μια σειρά γεωπολιτικών/θεμελιώδους σημασίας ειδήσεων για να ανέβει το πετρέλαιο. 

ΗΠΑ: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού 

Με ρυθμό μεγαλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

Ειδικότερα, η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατ. βαρέλια στα 375,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο κατά 2,3 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. 

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια στα 222,3 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει μικρότερη μείωση κατά 900.000 βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει πτώση 600 χιλ. 

Η παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων υποχώρησε στο 85,6%.



ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου