Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Επενδύσεις 207 εκατ. τα επόμενα χρόνια από την Energean Oil & Gas


Στα 207 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των επενδύσεων που προγραμματίζει η Energean Oil τα επόμενα χρόνια για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο.
Όπως μεταδίδει σε σημερινό της δημοσίευμα η Ημερησία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Μαθιό Ρήγα, στην περιοχή των Ιωαννίνων στο ερευνητικό στάδιο θα επενδυθούν 32 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων της διενέργειας σεισμικών ερευνών και δύο γεωτρήσεων. Για την ανάπτυξη του διαπιστωμένου κοιτάσματος στο Κατάκολο, τα αποθέματα του οποίου εκτιμώνται μεταξύ 3-5 εκατ. βαρελιών πετρελαίου θα επενδυθούν 15 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της σεισμικής έρευνας και της πρώτης γεώτρησης.
Το 160 εκατ. ευρώ κατά τη διετία 2014-2015 προορίζονται για την αύξηση της παραγωγής στον Πρίνο και στον Βόρειο Πρίνο, καθώς και για την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Ε». Στόχος είναι η πραγματοποίηση πέντε παραγωγικών γεωτρήσεων για την αύξηση της παραγωγής κατά 4.500 βαρέλια ημερησίως. Από το 2008 ως σήμερα στον Κόλπο της Καβάλας έχουν γίνει επενδύσεις άνω των 180 εκατ. ευρώ, και πραγματοποιήθηκαν 10 γεωτρήσεις, που αναβίωσαν την πετρελαϊκή παραγωγή, αυξάνοντας τα απολήψιμα αποθέματα πετρελαίου από τα 2 στα 27 εκατ. βαρέλια
Οι συμβάσεις παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο για τις δύο περιοχές στα Ιωάννινα και το Κατάκολο δεν έχουν υπογραφεί. Πληροφορίες θέλουν την πρώτη συμφωνία για τα Ιωάννινα να υπογράφεται ως το τέλος του μήνα ή τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.
Στην ίδια εκκρεμότητα, ως προς την υπογραφή της σύμβασης, βρίσκεται και η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων που έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος στο διαγωνισμό για τον Πατραϊκό.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου