Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η Μείωση της Κερδοφορίας των ΙΟC’S Λόγω Υψηλών Επενδυτικών Δαπανών Επηρεάζουν Αρνητικά το Ενδιαφέρον τους για Συμμετοχή σε Έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο


Προβληματισμό δημιουργεί το υψηλό κόστος για έρευνες υδρογονανθράκων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες από τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, γνωστές ως ΙΟ C’, γεγονός που εμποδίζει πλέον την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες περιοχές, γνωστές ως new frontiers (νέα σύνορα). 
Τέτοιες περιοχές καλύπτουν την Ανατολική Αφρική, συμπεριλαμβανομένων και των εμπόλεμων Σομαλίας και Νοτίου Σουδάν, την Τανζανία, ορισμένων χωρών της Δυτικής Αφρικής, τη Βραζιλία και τελευταία την Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη ως νέα και πολλά υποσχόμενη περιοχή θεωρείται όλη σχεδόν η έκταση της Αρκτικής όπου ως γνωστόν δεν έχει επιλυθεί πλήρως το συνοριακό καθεστώς με τις ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία, Δανία και Νορβηγία να ευρίσκονται σε διαπραγματεύσεις την τελευταία δεκαετία. Σε κάθε περίπτωση αρκετές από τις IOC’ S αλλά και κρατικές εταιρείες , στη περίπτωση της Ρωσίας και Νορβηγίας, έχουν προχωρήσει σε έρευνες οι οποίες στην πράξη έχουν αποδειχθεί πολυδάπανες και με αβέβαια μέχρι σήμερα αποτελέσματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου