Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος: Εξετάζεται η χρήση χρωματισμένου πετρελαίου στα ταξί


Την πιθανότητα χρήσης χρωματισμένου πετρελαίου στα ταξί εξετάζει η Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής, μετά από θέμα που ενέγραψε το ΑΚΕΛ, αναφέρει σήμερα το Sigmalive.
Ο Βουλευτής Αντρέας Φακοντής είπε ότι το υπουργείο Συγκοινωνιών, αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση, ενώ ανάλογη στάση διατηρεί και ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, ο οποίος όμως γνωστοποίησε ότι τελική απάντηση θα πρέπει να ληφθεί από την Κομισιόν.
Ο κ. Φακοντής είπε ότι το χρωματισμένο πετρέλαιο πωλείται αυτή τη στιγμή στο 1,05 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης είναι στο 1,45, γεγονός που θα μειώσει το κόστος λειτουργίας των ταξί κατά 50% περίπου.
Ο κύκλος εργασιών των ταξί έχει μειωθεί δραματικά, μετά και την έναρξη λειτουργίας του συστήματος δημοσίων συγκοινωνιών υπέδειξε ο κ. Φακοντής, παράλληλα όπως είπε, με την τεράστια αύξηση του κόστους λειτουργίας, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στους οδηγούς.
Είπε επίσης ότι παλαιότερη μελέτη για απόσυρση αδειών από τις σχεδόν 2.000 που είναι τώρα σε ισχύ, δε μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου