Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Alpha Fin: ΕΛΠΕ: Ζημιογόνος η Χρήση του 2013 για τα ΕΛΠΕ


Ζημιογόνα εκτιμά ότι ήταν τα ΕΛΠΕ στο σύνολο της χρήσης 2013 η Alpha Finance. Επίσης, υπολογίζει τις ζημίες των Ελληνικών Πετρελαίων σε 44 εκατ. ευρώ για το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους.
Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει αξιοσημείωτα αδύναμα τα αποτελέσματα για το δ' τρίμηνο και προβλέπει πως σε προσαρμοσμένη βάση τα ΕΛΠΕ θα εμφανίσουν ζημιές 38 εκατ. ευρώ το Q4 και 138 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Αναφορικά με τα EBITDA, προβλέπει να διαμορφώνονται στα 16 εκατ. ευρώ το τρίμηνο και στα 58 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.
Όπως επισημαίνει, οι λόγοι για τα ισχνά αποτελέσματα είναι τα αδύναμα περιθώρια διύλισης, ο περιορισμός της προμήθειας αργού πετρελαίου και η εξαιρετικά ισχνή ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην Ελλάδα λόγω της υψηλής φορολόγησης.
Σε ότι αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης, η Alpha Finance αναφέρει πως τελευταία γίνονται εικασίες στον Τύπο ότι μέσα στο πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα υπάρξει σχέδιο για αποεπένδυση του Κράτους μέσω του Χρηματιστηρίου. Η χρηματιστηριακή λέει πως οι εικασίες αυτές είναι εξαιρετικά θεωρητικές και πιθανότατα είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις.

ΠΗΓΗ:.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου