Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πέφτει ο πήχης για τις ιδιωτικοποιήσεις -700 εκατ. ευρώ λιγότερα τα αναμενόμενα έσοδα


Το φιλόδοξο πλάνο για έσοδα 3,56 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, φέτος, θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Οπως εξελίσσεται η υπόθεση της ΕΥΔΑΠ -φαίνεται πως οδηγείται προς ακύρωση η μεταβίβαση-, σε συνδυασμό με την οριστική αναβολή του νέου διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ, μειώνουν τις προσδοκίες για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, κατά 700 εκατ. ευρώ.

Το Συμβούλιο Επικρατείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφασή του για την προσφυγή των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, για την ακύρωση της μεταβίβασης των δύο εταιρειών στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», αυτή θα γίνει αποδεκτή τελικά.

Επιπλέον, παραμένει γρίφος ο διαγωνισμός για τον ΟΛΠ, που δεν έχει περάσει ακόμη από τη Βουλή, ενώ η Κομισιόν έχει βάλει «φρένο» στο φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ- Cosco. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταλήξει στην οριστική μορφή της σύμβασης, που προβλέπει πώληση του 67% του ΟΛΠ, θέμα για το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη (5/2) το διοικητικό συμβούλιο.

«Αγκάθια» υπάρχουν ακόμη στην πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, τα ΕΛΠΕ αλλά και τον ΟΔΙΕ.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου