Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αντιδρούν στην καταστροφή χημικών δυτικά της Κρήτης (vid)


Εντείνονται οι αντιδράσεις και σε άλλες Περιφέρειες της Μεσογείου, αλλά και από βουλευτές-Ευρωβουλευτές, για την επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας δυτικά της Κρήτης, νότια της Ιταλίας, στην “κλειστή” θάλασσα της Μεσογείου.

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης βρίσκεται σε συνεννόηση με Περιφέρειες εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε διεθνείς Οργανισμούς.

“Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ενώ αναμένεται και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Σικελίας ώστε να υπάρξει κοινή αντίδραση για το σοβαρό πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί. Δεν μπορεί για μια τέτοια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, και να έχουμε την απειλή αυτού του μεγάλου προβλήματος που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Θα υπάρξουν και επερωτήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως επίσης και στο Ελληνικό από βουλευτές του νησιού. Περιμένουμε υπεύθυνη ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους”.

Για το θέμα που ήδη προκαλεί αντιδράσεις από φορείς και επιστήμονες ο Περιφερειάρχης χθες έστειλε επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, όπου εκφράζεται η αντίδραση-ανησυχία για τον κίνδυνο περιβαλλοντικής απειλής του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου και τους καλεί να αποτρέψουν εντελώς την συγκεκριμένη επιχείρηση καταστροφής.
Δείτε το βίντεο:
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου