Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η υψηλή τιμή στο φυσικό αέριο δείχνει τι θα συμβεί

Η υψηλή τιμή στο φυσικό αέριο δείχνει τι θα συμβεί
Μπορεί οι τιμές του φυσικού αερίου να σημείωσαν πτώση, μετά την άνοδο σε υψηλά τετραετίας, επηρεασμένες από το ακραίο κρύο στις ΗΠΑ, αλλά αναμένεται να υπάρξουν υψηλότερες τιμές από το 2015 και μετά.

Σε σημείωμα της Δευτέρας του Tom Pugh της Capital Economics, αναφέρονταν ότι το πρόσφατο άλμα στις τιμές του φυσικού αερίου θα είναι βραχύβιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το φυσικό αέριο παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 20% για να πέσει πάνω από 5% και να πιάσει χαμηλό 5 δολαρίων ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμιδικές μονάδες.

Οι τιμές είναι πιθανό παραμείνουν αυξημένες για το πρώτο τρίμηνο καθώς το κρύο θα συνεχιστεί και προσωρινά θα αυξηθεί η ζήτηση, ανέφερε ο Pugh.

Καθώς οι θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα, αναμένεται οι τιμές να πέσουν στα 4 δολάρια.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς ο νέος κώδικας για τις εκπομπές αερίων αποτρέπει τυχόν νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, σημείωσε ο  Pugh.

Βέβαια, σημειώνει ο  Pugh υπάρχει άνοδος στη χρήση φυσικού αερίου σε ορισμένα φορτηγά και τους στόλους δεξαμενόπλοιων καθώς και τη θέρμανση των σπιτιών.

"Το αποτέλεσμα είναι να περιμένουμε αύξηση της ζήτησης και παραμονή στα ίδια επίπεδα της παραγωγής, πράγμα που θα βοηθήσει τις τιμές να επιστρέψουν στα 5 δολ. ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμιδικές μονάδες το 2015, πράγμα που θα συνεχίσει να σπρώχνει τις τιμές προς τα πάνω για τα επόμενα χρόνια", σημείωσε.

 ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου