Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ.....


Μετά και τις εκλογές του σωματείου,όλοι οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την επερχόμενη Σύμβαση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και από κουβέντες που '' ξεφεύγουν'' ένθεν κείθεν, όλα συγκλίνουν ότι η Εταιρεία για δικούς της λόγους-ενδεχόμενη πώληση,υπερβολική αρνητική προβολή στα ΜΜΕ  . δεν θα είχε πρόβλημα με την υπάρχουσα Σύμβαση για ένα χρόνο ακόμα.

Μοναδικό μελανό σημείο αποτελεί η εγκατάσταση στα βόρεια. Η πολύμηνη διακοπή λειτουργίας     καθώς και η ελάχιστη, όπως όλα δείχνουν, προοπτική επαναλειτουργίας(η τρεις μήνες εάν χρειαστεί να ξεκινήσει για να καλύψει τα κενά από τα δυο shut down του νότου) δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον σε μια συμφωνία. 

 Δειλά δειλά κάποιοι προσπαθούν να προεξοφλήσουν αρνητικές εξελίξεις. Είναι σίγουρο ότι στο τρίμηνο της διαπραγμάτευσης θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά.


Έτσι εναπόκειται η ευθύνη σε αυτούς, που θα κάνουν τις συζητήσεις, δηλαδή τους αρμόδιους φορείς (εταιρεία-σωματείο), εάν θα σταθούν στο ύψος τους τελικά ή θα βγούμε τραυματισμένοι (σύμβαση- οργανογράμματα). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου